Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jutarnja-propovijed

Papina jutarnja propovijed o izdaji

Bože, obrati one koji iskorištavaju bijedne, molio je papa Franjo na jutarnjoj misi koju je na Veliku srijedu, 8. travnja, predvodio u Domu Sv. Marte u Vatikanu.

Papa osudio „krizne profitere“

U propovijedi na jutarnjoj misi u subotu 4. travnja u Domu Sv. Marte, papa Franjo osudio je one koji krizu izazvanu pandemijom koronavirusa nastoje iskoristiti za osobne dobitke, prenosi Vatican News.

Papa o oprostu grijeha bez svećenika

Osobe koje umiru bez bolničkih kapelana, ali i obitelji od kojih se traži da ostanu u kućama a ne mogu doći do svećenika zbog izvanredne situacije, odnosno pandemije, papa Franjo podsjetio je na Katekizam i “pokajanje” kojim se može dobiti oprost grijeha.

Papa Franjo o poniženju

U propovijedi na jutarnjoj misi u Domu Sv. Marte u Vatikanu 7. veljače papa Franjo potaknuo je kršćane da idu putom na koji upućuju Isus Krist i Ivan Krstitelj - putom poniženja.

Papa o opasnosti ljubomore

Tumačeći u propovijedi na jutarnjoj misi 24. siječnja u Domu Sv. Marte u Vatikanu čitanje liturgije o ljubomori kralja Saula prema Davidu, papa Franjo upozorio je vjernike na opasnost "crva ljubomore".

Papa: Ružan je put od vjere do ideologije

U propovijedi na jutarnjoj misi u Domu Sv. Marte 8. listopada papa Franjo istaknuo je da postoji način na koji se može biti kršćanin, ali samo pod određenim uvjetima.