Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanada

Objavljen program Papina posjeta Kanadi

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 23. lipnja program apostolskog putovanja u Kanadu na kojem bi papa Franjo trebao biti od 24. do 29. srpnja 2022., prenosi Vatican News.

Papa Franjo posjetit će Kanadu od 24. do 30. srpnja

Prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti i autohtonih zajednica, papa Franjo će od 24. do 30. srpnja apostolski pohoditi Kanadu, posjetivši gradove Edmonton, Quebec i Iqaluit, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, navodeći kako će u idućim tjednima biti objavljeni program putovanja i ostali detalji.

Umirovljenom vojnom biskupu mons. Jezerincu dodijeljena Velika zlatna plaketa

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.) i Croatica TV iz Toronta (Kanada) dodijelili su u srijedu, 20. travnja, u Vojnom ordinarijatu RH u Zagrebu Veliku zlatnu plaketu 'Da se ne zaboravi' umirovljenom vojnom biskupu mons. Jurju Jezerincu, koji je kako su istaknuli svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Papa želi pohoditi Kanadu

Prema priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice objavljenog u srijedu 27. listopada papa Franjo je izrazio spremnost da posjeti Kanadu. Datum posjeta bit će određen u dogledno vrijeme.

Papa o šokantnom otkriću masovne grobnice djece u Kanadi

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja u nedjelju 6. lipnja papa Franjo je potaknuo na tihu molitvu za 215 djece preminule u Kanadi, u jednoj katoličkoj rezidencijalnoj školi za domorodačku djecu u Britanskoj Kolumbiji, spominjući se šokantnoga otkrića tijelā 215 djece, učenika Kamloops Indian Residential School, otkrivenih prije otprilike dva tjedna, prenosi Vatican News.

Papa Franjo imenovao nadbiskupa Ivana Jurkoviča nuncijem u Kanadi

Papa Franjo imenovao je u subotu 5. lipnja apostolskim nuncijem u Kanadi nadbiskupa Ivana Jurkoviča, dosadašnjega stalnog promatrača Svete Stolice pri Uredu Ujedinjenih naroda i posebnih ustanova u Ženevi, te pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Osim toga, bio je i predstavnik Svete Stolice pri Međunarodnoj organizaciji za migracije, izvijestio je Vatican News.

1 2