Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanada

Papa želi pohoditi Kanadu

Prema priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice objavljenog u srijedu 27. listopada papa Franjo je izrazio spremnost da posjeti Kanadu. Datum posjeta bit će određen u dogledno vrijeme.

Papa o šokantnom otkriću masovne grobnice djece u Kanadi

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja u nedjelju 6. lipnja papa Franjo je potaknuo na tihu molitvu za 215 djece preminule u Kanadi, u jednoj katoličkoj rezidencijalnoj školi za domorodačku djecu u Britanskoj Kolumbiji, spominjući se šokantnoga otkrića tijelā 215 djece, učenika Kamloops Indian Residential School, otkrivenih prije otprilike dva tjedna, prenosi Vatican News.

Papa Franjo imenovao nadbiskupa Ivana Jurkoviča nuncijem u Kanadi

Papa Franjo imenovao je u subotu 5. lipnja apostolskim nuncijem u Kanadi nadbiskupa Ivana Jurkoviča, dosadašnjega stalnog promatrača Svete Stolice pri Uredu Ujedinjenih naroda i posebnih ustanova u Ženevi, te pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Osim toga, bio je i predstavnik Svete Stolice pri Međunarodnoj organizaciji za migracije, izvijestio je Vatican News.

Kanadski biskupi odlučno protiv eutanazije i potpomognutog samoubojstva

Nikad nije kasno za zaštitu i promicanje dostojanstva ljudskog bića. Stoga je Kanadska biskupska konferencija (CCCB) pozvala zakonodavce da preispitaju nacrt prijedloga zakona C-7 čiji je cilj proširiti kriterije prihvatljivosti eutanazije i potpomognutog samoubojstva, isključujući mjerilo razumne predvidljivosti naravne smrti koje trenutno predviđa Nacionalni kazneni zakon, izvještava hrvatski ured Vatican Newsa u srijedu 23. prosinca.

Kanada: Misa za žrtve Bleiburga i križnih puteva

Svećenici hrvatskih župa u okolici Toronta (južni Ontario) okupili su se na šestu vazmenu nedjelju, 17. svibnja u crkvi Presvetog Trojstva u Oakwillu na zajedničko slavlje nedjeljne mise na kojoj se molilo i za žrtve Bleiburga i križnih putova.

Asia Bibi stigla u Kanadu

Odvjetnik u siječnju oslobođene pakistanske kršćanke Asije Bibi Saif ul Malook potvrdio je da je ona stigla u Kanadu u kojoj već boravi njezino petero djece, no iz sigurnosnih razloga nije naveo mjesto njihova boravišta.

Odvjetnik Asije Bibi nada se njezinu skorom odlasku u Kanadu

Odvjetnik Asije Bibi Saif ul Malook za njemački list „Bild am Sonntag“ govorio je o trenutačnom stanju progonjene pakistanske kršćanke. Nada se rješenju njezina slučaja početkom nove godine, kada će najvjerojatnije iseliti u Kanadu.

Pastoralni djelatnici iz Kanade i SAD-a na susretu u Torontu

Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država održan je od 8. do 10. listopada u Hrvatskoj katoličkoj župi Naše Gospe, Kraljice Hrvata u Torontu. Na skupu je sudjelovalo više od tridesetero svećenika i redovnica zajedno s gostima iz Domovine: rektorom Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željkom Tanjićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju HKS-a prof. dr. Jerkom Valkovićem i studentskim kapelanom Odilonom Singbom.