Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanada

Kanada: Misa za žrtve Bleiburga i križnih puteva

Svećenici hrvatskih župa u okolici Toronta (južni Ontario) okupili su se na šestu vazmenu nedjelju, 17. svibnja u crkvi Presvetog Trojstva u Oakwillu na zajedničko slavlje nedjeljne mise na kojoj se molilo i za žrtve Bleiburga i križnih putova.

Asia Bibi stigla u Kanadu

Odvjetnik u siječnju oslobođene pakistanske kršćanke Asije Bibi Saif ul Malook potvrdio je da je ona stigla u Kanadu u kojoj već boravi njezino petero djece, no iz sigurnosnih razloga nije naveo mjesto njihova boravišta.

Odvjetnik Asije Bibi nada se njezinu skorom odlasku u Kanadu

Odvjetnik Asije Bibi Saif ul Malook za njemački list „Bild am Sonntag“ govorio je o trenutačnom stanju progonjene pakistanske kršćanke. Nada se rješenju njezina slučaja početkom nove godine, kada će najvjerojatnije iseliti u Kanadu.

Pastoralni djelatnici iz Kanade i SAD-a na susretu u Torontu

Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država održan je od 8. do 10. listopada u Hrvatskoj katoličkoj župi Naše Gospe, Kraljice Hrvata u Torontu. Na skupu je sudjelovalo više od tridesetero svećenika i redovnica zajedno s gostima iz Domovine: rektorom Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željkom Tanjićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju HKS-a prof. dr. Jerkom Valkovićem i studentskim kapelanom Odilonom Singbom.