Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kandidatura

Zagrebački bogoslovi primljeni među kandidate za sveti red

Bogoslovi Patrik Kolaković i Ivan Pugar su na 10. nedjelju kroz godinu, 11. lipnja 2023., u župnoj crkvi sv. Mateja u zagrebačkim Dugavama, primljeni među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red đakonata i prezbiterata.

Bogoslov Marko Mikić primio kandidaturu za Krčku biskupiju

Uoči svetkovine sv. Kvirina Sisačkog, zaštitnika Krčke biskupije u subotu 3. lipnja, tijekom svečanog euharistijskog slavlja u crkvi Blažene Djevice Marije na Malom Lošinju koje je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak, bogoslov III. godine Marko Mikić primljen je među kandidate za sveti red đakonata i prezbiterata Krčke biskupije.

Ulazak u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa

Na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, aspirantice milosrdnih sestara Svetoga Križa - Ana Diktić iz Bjelovara i Ana Umiljanović iz Našica u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, uz molitvu Srednjega časa, ušle su u kandidaturu.

Primanje kandidature i lektorata bogoslova Tošića u Rimu

U predvečerje svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga, 19. studenoga, u Papinskom zavodu Germanicum et Hungaricum u Rimu upriličeno je primanje kandidata za svete redove đakonata i prezbiterata. Kandidaturu je primio bogoslov Dubrovačke biskupije Mario Tošić, koji je tome rimskom zavodu povjeren na odgoj i obrazovanje na putu prema svećeništvu.

Primanje u kandidaturu Milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

Primanje Ive Prlić u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa održano je nedjelju 16. siječnja 2022., kada se, kao i svakoga šesnaestog dana u mjesecu, sestre posebno molitvama utječu suutemeljiteljici Družbe blaženoj majci M. Tereziji Scherer.

Ulazak u kandidaturu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu

Na Dan posvećenoga života, 2. veljače aspirantice Paula Nikolić iz Otoka, Franka Dobranić iz Čakovca, Gabriela Radaš iz Lišana Ostrovičkih kraj Šibenika i Iva Serenčeš iz Ivankova, uz molitvu Srednjega časa, u samostanskoj crkvi u Đakovu, ušle su u kandidaturu Milosrdnih sestara sv. Križa.

Primanje bogoslova među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red

Pete korizmene nedjelje, 7. travnja 2019. godine, u župi Svetog Ivana XXIII. pape (Zagreb-Dubrava), desetorica bogoslova primljeni su među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red. Misno slavlje i obred primanja kandidata predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u koncelebraciji poglavara Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, predvođenih rektorom preč. Anđelkom Košćakom te vlč. Kristom Brkićem, župnikom domaćinom i župnicima bogoslova kandidata.