Budi dio naše mreže
Izbornik

Ulazak u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa

Đakovo (IKA/TU)

Na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, aspirantice milosrdnih sestara Svetoga Križa - Ana Diktić iz Bjelovara i Ana Umiljanović iz Našica u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, uz molitvu Srednjega časa, ušle su u kandidaturu.

Svoju želju za primanjem u kandidaturu izrekle su pred provincijalnom poglavaricom, s. Valerijom Široki i sestrama iz samostanskih zajednica. Aspirantice su u samostan došle 27. kolovoza 2022. godine.

Kandidatura je vrijeme u kojemu djevojke upoznaju zajednicu, preispituju Božji poziv te se pripremaju za služenje Bogu i bližnjima, kao što su i same izrazile. S. Valerija odgovorila je na njihovu molbu podsjećajući na Marijin Evo me te je rekla: „I vi ćete poput Marije, potaknute u srcu, izreći Bogu svoj Evo me. Vi ćete, kao i sve sestre, novakinje i kandidatice, iznova svakim danom ponavljati Evo me. Taj Evo me bit će često puta izgovoren u radosti, zanosu… taj Evo me bit će i kroz suze izgovoren, i uz pitanje Kako će to biti…, ali je važno da je Bog uvijek s nama, da nas nikad ne ostavlja, pa i kada su kušnje i teškoće – tada Bog ima svoga anđela koji će vam priteći, vidljivog ili nevidljivog. Cijela zajednica ovdje okupljena želi vas ohrabriti na tom putu“.

Tada su sestre svoju čestitku i molitvu izrazile pjevajući pjesmu „Moj prvi čas“.