Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: primanje

Split: Održan obred primanja u OFS-u „Blagovijest“

U Mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split–Trstenik, u ponedjeljak 19. lipnja, tijekom mise koju je predslavio duhovni asistent fra Stipe Nimac, OFM, održan je obred primanja u Red. Primljeni su Danijel Bartulović i Blaženka Vukušić.

Ulazak u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa

Na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, aspirantice milosrdnih sestara Svetoga Križa - Ana Diktić iz Bjelovara i Ana Umiljanović iz Našica u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, uz molitvu Srednjega časa, ušle su u kandidaturu.

Patrijarh Porfirije primio kardinala Kocha

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije primio je 28. listopada u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu prefekta Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana i supredsjedatelja Teološke komisije za dijalog između Pravoslavne Crkve i Rimokatoličke Crkve kardinala Kurta Kocha, objavljeno je na mrežnim stranicama SPC.

Primanje u kandidaturu Milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

Primanje Ive Prlić u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa održano je nedjelju 16. siječnja 2022., kada se, kao i svakoga šesnaestog dana u mjesecu, sestre posebno molitvama utječu suutemeljiteljici Družbe blaženoj majci M. Tereziji Scherer.

Svečano proslavljen Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Na središnjemu misnom slavlju koje je na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga, u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško šesnaestorica bogoslova zagrebačke Bogoslovije primljena su među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red đakonata i prezbiterata.

Proslava 36. svjetskoga dana mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Uvod i homiliju zagrebačkoga pomoćnoga biskupa Ivana Šaška u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na euharistijskome slavlju svetkovine Krista Kralja svega stvorenja, 21. studenoga, prigodom proslave 36. svjetskoga dana mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji i primanja bogoslova među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red, prenosimo u cijelosti.

Susret đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića i novih bogoslova

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić primio je u ponedjeljak 18. listopada u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata sedmoricu novih bogoslova Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu koji su bili u pratnji rektora preč. dr. Stjepana Radića i duhovnika mons. dr. Karla Višatickog.

1 2