Budi dio naše mreže
Izbornik

Primanje u kandidaturu Milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

Đakovo (IKA)

Primanje Ive Prlić u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa održano je nedjelju 16. siječnja 2022., kada se, kao i svakoga šesnaestog dana u mjesecu, sestre posebno molitvama utječu suutemeljiteljici Družbe blaženoj majci M. Tereziji Scherer.

Svoju želju da bude primljena u kandidaturu, Iva Prlić izrekla je provincijskoj poglavarici s. Valeriji Široki nakon molitve Srednjega časa u kapeli Postulatske formativne zajednice u Malom konviktu, pri samostanu u Đakovu.

Obredu primanja nazočile su sestre iz provincijskoga vodstva, kao i sestre Postulatske formativne zajednice: s. Dominika Zec i s. Doroteja Krešić, kućna poglavarica i voditeljica Postulatske formativne zajednice, zajedno s postulanticama i kandidaticama.

Iva Prlić je 1. listopada 2021. stupila u samostan milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu. Došla je iz Župe Svete nazaretske obitelji iz Splita. Završila je Studij ranoga i predškolskoga odgoja u Splitu, bila je članica Franjevačke mladeži te aktivna u svojoj župnoj zajednici. Upravo život sv. Franje Asiškoga privukao ju je da nasljeduje Isusa u toj redovničkoj zajednici.

Stupanjem u kandidaturu započela je put dubljega upoznavanja zajednice, rasta u osobnom odnosu prema Bogu i sposobnosti za zajednički život, rasta u pojašnjenju i produbljenju vjerskih temelja, pojašnjavanju poziva i motivacije za život u Družbi i urastanja u nju (usp. Ratio formationis), kao što je izrekla s. Valerija nakon primanja znaka Tau.

„Radost prvih koraka osvjetljava sve sljedeće i donosi obnovu zahvalnosti svih sestara za duhovni poziv, svjedočenje i molitvu, da bi mnogi mladi krenuli putem nasljedovanja Krista i osluškivanja njegove riječi, poput Blažene Djevice Marije, čije su riječi u liturgiji ove nedjelje posebno odjeknule: Što god vam rekne, učinite! (Iv 2, 5b)“, poručile su sestre nazočne primanju u kandidaturu.