Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: s-valerija-siroki

Ulazak u postulat Milosrdnih sestara sv. Križa

Na blagdan Rana sv. Franje, u nedjelju 17. rujna, u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu održan je obred primanja u postulat četiriju kandidatica Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prvi zavjeti milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

S. Valentina Ukaj, s. Amadea Birovljević i s. Klara Adžijević položile su prve zavjete u ruke provincijske poglavarice Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Valerije Široki, tijekom mise koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu.

Premijera predstave „Sedam Darova Duha Svetoga“ u Đakovu

Premijera predstave „Sedam darova Duha Svetoga” u izvedbi članova udruge „Iskra Svjetlosti“ iz Splita, koja okuplja osobe s mentalnim poteškoćama odrasle dobi premijerno je izvedena 23. travnja u Đakovu u dvorani Florentini.

Đakovo: Održane Konferencije kućnih poglavarica

U samostanu Milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu 11. i 12. veljače 2023. godine održane su Konferencije kućnih poglavarica na temu „Duhom Božjim pokrenute kao hodočasnice na putu“.

Slavlje jubileja milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

Na spomendan sv. Agneze, djevice i mučenice, u subotu 21. siječnja u kapeli Doma sv. Josipa u samostanu milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu tijekom misnog slavlja sestre su proslavile svoje redovničke jubileje. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Ivanković, OFM, izvijestila je Družba.

Ulazak u kandidaturu milosrdnih sestara Svetoga Križa

Na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, aspirantice milosrdnih sestara Svetoga Križa - Ana Diktić iz Bjelovara i Ana Umiljanović iz Našica u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, uz molitvu Srednjega časa, ušle su u kandidaturu.

1 2