Budi dio naše mreže
Izbornik

Premijera predstave „Sedam Darova Duha Svetoga“ u Đakovu

Đakovo (IKA)

Premijera predstave „Sedam darova Duha Svetoga” u izvedbi članova udruge „Iskra Svjetlosti“ iz Splita, koja okuplja osobe s mentalnim poteškoćama odrasle dobi premijerno je izvedena 23. travnja u Đakovu u dvorani Florentini.

Udruga je bila gost „Terapijske radionice sv. Josipa” Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, koju vode s. Marija Klara Klarić i s. Rastislava Ralbovsky.

Predstava je izvedena u dva termina. Na večernjem terminu predstave bio je nazočan i vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za osobe s invaliditetom i njihove obitelji Đakovačko-osijeke nadbiskupije i provincijalna poglavarica, s. Valerija Široki.

Vlč. Kovaček je istaknuo kako predstava nije bila o sedam darova, nego osam, a „osmi dar” su sami glumci. „Glumci su uspjeli izmamiti suze u oku gledatelja, te da djeca s autizmom mogu tako profesionalno odraditi svoje scene i izreći tekst, to je za ne povjerovati“.

Predstavu su napisale predsjednica Udruge Daniela Ljušanin i Željana Lažeta koja ih je više od pola godine uvježbavala i uspjela. Uz „Sedam darova” paralelno je predstavljeno sedam regija Hrvatske, zaštićena baština svih sedam regija. Za tu prigodu je hrvatski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šuta napisao sedam soneta za sedam Darova Duha Svetoga te jedan sonet za Udrugu.