Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kapela

Umirovljeni biskup Josip Mrzljak obišao opožarenu kapelicu u Brezju

Varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak, zajedno sa generalnim vikarom Varaždinske biskupije mons. Antunom Perčićem i domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom posjetili su u petak 31. srpnja kapelicu Srca Isusova u Brezju koja je stradala u požaru koji se dogodio 29. srpnja u ranim jutarnjim satima, piše na internetskim stranicama zupa-svetijurajnabregu.com.

Blagoslov novoga samostana – provincijalnog sjedišta Marijinih sestara čudotvorne medaljice

Na blagdan Gospe Karmelske, 16. srpnja, na dan 142. obljetnice osnutka Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice (1878.) i u 139. godini njihova dolaska u Hrvatsku, u Osijek (1881.) đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio je „Dom sv. Josipa“ u Osijeku, novo provincijalno sjedište i Samostan Marijinih sestara čudotvorne medaljice na području osječke župe Sv. Leopolda Bogdana Mandića, blagoslovivši istodobno i samostansku kapelu na čast BDM od čudotvorne medaljice i posvetivši njezin oltar, pohranjujući u nj moći bl. Alojzija Stepinca.

U Rijeci proslavljen blagdan sv. Ivana Nepomuka

Župe sv. Ćirila i Metoda i Uznesenja BDM u Rijeci u suradnji s udrugom Primorski Hrvat, organizirali su u četvrtak 16. svibnja proslavu blagdana sv. Ivana Nepomuka. Ove godine navršava se 302. godina od gradnje kapele Sv. Ivana Nepomuka u Rijeci koja se nalazi na mostu preko Rječine, a koju su 1717. godine sagradili isusovci.

Novi Varoš: Blagoslov gradilišta za novu kapelu na mjestu stare srušene godine 1991.

Dekan Novogradiškoga dekanata i kapelan vojne kapelanije sv. Ivana Krstitelja u vojarni 123 brigade HV u Požegi, koji je i policijski kapelan Policijske uprave Požeško-slavonske, Željko Volarić, blagoslovio je u četvrtak 22. studenoga u Novom Varošu gradilište za novu kapelu Preobraženja Gospodinova na mjestu gdje je stajala kapela srušena u rujnu 1991. g.