Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-kevin-joseph-farrell

Papina studentima: Ne diskriminaciji, da blizini

Papa Franjo je u četvrtak 20. lipnja 2024. putem videoprijenosa razgovarao sa studentima u okviru inicijative „Gradimo mostove preko Azije i Pacifika“ koju je organiziralo Sveučilište Loyola iz Chicaga s Papinskim povjerenstvom za Latinsku Ameriku, izvijestio je Vatican News.

Molitveno bdjenje za misionare mučenike u bazilici sv. Bartolomeja u Rimu

Prigodom obilježavanja 32. dana molitve i posta u spomen na misionare mučenike, u organizaciji Zaklade Papinskih misijskih djela „Missio“ koju je osnovala Talijanska biskupska konferencija, u utorak 26. ožujka 2024. u bazilici sv. Bartolomeja u Rimu, Svetištu novih mučenika i svjedoka vjere, svečano „molitveno bdjenje u spomen na one koji su posljednjih godina položili svoje živote za Kraljevstvo Božje“ predvodit će prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell, objavljuje Vatican News.

Pokret fokolara obilježava 80 godina postojanja

Papa Franjo u četvrtak 7. prosinca prima u audijenciju predsjednicu Margaret Karram zajedno s odgovornima za Pokret fokolara diljem svijeta. Euharistijsko slavlje u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u 18 sati predvodit će prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell, izvijestilo je Djelo Marijino – Pokret fokolara.

VIDEO Papa obiteljima: Crkva je s vama, Crkva je u vama!

Misno slavlje na Trgu Sv. Petra u Vatikanu u sklopu X. svjetskoga susreta obitelji u subotu 25. lipnja predvodio je prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Farrell, u prisustvu pape Franje, koji je u homiliji istaknuo da je obitelj prvo mjesto gdje učimo ljubiti, prenosi Vatican News.

Vatikan: Osnivanje Investicijskog odbora i imenovanje članova

Osnovan je Investicijski odbor predviđen čl. 227 Apostolske konstitucije Praedicate evangelium, kojim predsjeda prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u utorak, 7. lipnja.

Kardinal Farrell o odgodi Svjetskog susreta obitelji i Svjetskog dana mladih

Pročelnik Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell u razgovoru za Vatikanski radio objasnio je razloge za odgodu Međunarodnog susreta obitelji i Svjetskog susreta mladih, poručivši da će se nastaviti pomagati svim biskupima kako bi u svojim biskupijama promicali obiteljski život i rad s mladima.