Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmel

U sarajevskom Karmelu održan tečaj za postulantice, novakinje i njihove odgojiteljice

U organizaciji Federacije „Bl. Alojzije Stepinac“, koju čine samostani bosonogih karmelićanki u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, od utorka 16. do petka 19. travnja u Samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u sarajevskom naselju Stup održan je tečaj za postulantice, novakinje i njihove odgojiteljice, izvijestili su iz Samostana Bezgrešne Kraljice Karmela.

Dušni dan Karmelskog reda u kapeli karmelićana u Somboru

Misu za sve karmelske duše o spomendanu Dušnog dana Karmelskog reda u kapeli karmelićana na groblju sv. Roka (Veliko katoličko groblje) u Somboru predslavio je 16. studenog o. Zlatko Pletikosić OCD, u suslavlju s o. Stjepanom Vidakom OCD, somborskim priorom i o. Zlatkom Žuvelom OCD.

Hodočasnici iz Slavonije u sarajevskom Karmelu

Nakon proslave svetkovine svete Terezije Avilske u nedjelju 16. listopada, Samostan Bezgrešne Kraljice Karmela bosonogih karmelićanki u Sarajevu posjetili su, po povratku iz Međugorja, župljani župe Tordinci te filijala Antin i Korog iz Đakovačko-osječke nadbiskupije predvođeni vlč. Josipom Erjavcem.

Proslava svete Terezije Avilske u Breznici Đakovačkoj

Svečanom večernjom euharistijom 15. listopada proslavljen je blagdan sv. Terezije od Isusa (Avilske) u brezničkom Karmelu. Slavlje je predvodio vlč. Stjepan Matezović, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Mirom Tomasom, župnikom iz Šida vlč. Nikicom Bošnjakovićem te mladomisnikom vlč. Dušanom Balaževićem iz Subotice.

Proslava sv. Terezije Avilske u Karmelu u Mariji Bistrici

Svečanom euharistijom koju je predslavio p. Marijan Zubak, CPPS u Karmelu u Mariji Bistrici 15. listopada proslavljena je blagdan sv. Terezije Avilske. Koncelebrirao je vlč. Dragutin Kučan, a asistirao bogoslov Petar Markić.

1 2 3 6