Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmel

Dušni dan Karmelskog reda u kapeli karmelićana u Somboru

Misu za sve karmelske duše o spomendanu Dušnog dana Karmelskog reda u kapeli karmelićana na groblju sv. Roka (Veliko katoličko groblje) u Somboru predslavio je 16. studenog o. Zlatko Pletikosić OCD, u suslavlju s o. Stjepanom Vidakom OCD, somborskim priorom i o. Zlatkom Žuvelom OCD.

Hodočasnici iz Slavonije u sarajevskom Karmelu

Nakon proslave svetkovine svete Terezije Avilske u nedjelju 16. listopada, Samostan Bezgrešne Kraljice Karmela bosonogih karmelićanki u Sarajevu posjetili su, po povratku iz Međugorja, župljani župe Tordinci te filijala Antin i Korog iz Đakovačko-osječke nadbiskupije predvođeni vlč. Josipom Erjavcem.

Proslava svete Terezije Avilske u Breznici Đakovačkoj

Svečanom večernjom euharistijom 15. listopada proslavljen je blagdan sv. Terezije od Isusa (Avilske) u brezničkom Karmelu. Slavlje je predvodio vlč. Stjepan Matezović, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Mirom Tomasom, župnikom iz Šida vlč. Nikicom Bošnjakovićem te mladomisnikom vlč. Dušanom Balaževićem iz Subotice.

Proslava sv. Terezije Avilske u Karmelu u Mariji Bistrici

Svečanom euharistijom koju je predslavio p. Marijan Zubak, CPPS u Karmelu u Mariji Bistrici 15. listopada proslavljena je blagdan sv. Terezije Avilske. Koncelebrirao je vlč. Dragutin Kučan, a asistirao bogoslov Petar Markić.

HKR-ovi Argumenti posvećeni karmelskoj duhovnosti, redovima i svetačkim likovima

O karmelskoj duhovnosti, redovima i svetačkim likovima govorilo se u emisiji "Argumenti" u ponedjeljak, 3. listopada, a gostovali su s. Lidija Vuksanović, karmelićanka Božanskog Srca Isusova, Teodora Živković, prva savjetnica i magistra novaka Karmelskog svjetovnog reda i o. Vinko Mamić, karmelićanin, ravnatelj Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu. Urednica emisije je Diana Tikvić.

Proslava sv. Male Terezije u Breznici Đakovačkoj

Hodočasnici su i ove godine u subotu 1. listopada pohodili Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj kako bi proslavili blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, naučiteljice Crkve, poznatije pod imenom Mala Terezija.

Izabrano novo vodstvo Karmela u Kloštar-Ivaniću

Sisački biskup Vlado Košić predsjedao je u utorak 23. kolovoza 2022. izborima za novo vodstvo Karmela sv. Male Terezije sestara Karmelićanki u Kloštar-Ivaniću, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 5