Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-srca-isusova-u-sarajevu

Vjetar odlomio kazaljku sa sata na tornju sarajevske katedrale

Jak vjetar, koji je puhao u jutarnjim i prijepodnevnim satima u Sarajevu u petak 23. veljače, odlomio je kazaljku na tornju sarajevske katedrale Srca Isusova koja je pala na tlo podno zida gdje prolaznici inače vrlo rijetko prolaze, izvijestila je KTA.

Nadbiskup Vukšić slavio misu uz asistenciju devetorice đakona iz BiH

U okviru duhovno-studijskog putovanja na završetku zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski Tomo Vukšić predvodio je euharistijsko slavlje u srijedu 17. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Misa Večere Gospodnje u sarajevskoj katedrali

Misu Večere Gospodnje na Veliki četvrtak 6. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić, prenosi KTA.

Proslava Tijelova u sarajevskoj katedrali

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo, 11. lipnja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, svečano misno slavlje predvodio je katedralni župnik vlč. Mato Majić.

Svečano proslavljena 130. obljetnica posvete sarajevske katedrale

130. obljetnica posvete katedrale Srca Isusova u Sarajevu proslavljena je 15. rujna. Katedrala je posvećena na blagdan Uzvišenja sv. Križa 14. rujna 1889. Misno slavlje predvodio je na hrvatskom jeziku bivši dugogodišnji tajnik sv. Ivana Pavla II. kardinal Stanislaw Dziwisz iz poljskog grada Krakova, nakon što se zajedno sa svojim domaćinom kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim, pomolio pokraj groba graditelja katedrale, sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa koji je sahranjen u dnu prve među stolnim crkvama u Vrhbosanskoj metropoliji.