Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-sv-stosije

Svećeničko ređenje u zadarskoj katedrali Sv. Stošije

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio je za svećenike trojicu kandidata za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je u subotu 18. lipnja predvodio u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Novi zadarski svećenici su don Mario Mršić iz Župe Biograd - Kosa, don Frane Šindija iz Župe Bibinje i don Mate Žilić iz Župe Briševo.

Cvjetnica u katedrali Sv. Stošije u Zadru

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, 10. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru, za vrijeme kojeg je pjevana Muka našeg Gospodina Isusa Krista iz Evanđelja po Luki.

Dr. Ivo Babić: Katedrale su slika naših vjerovanja, molitve i povijesti

Kao jedan od predstavljača monografije „Katedrala u Zadru / I – Sv. Stošija – Katedrala sv. Anastazije u Zadru“ autora prof. dr. Pavuše Vežića, na svečanoj akademiji 7. ožujka u katedrali Sv. Stošije u Zadru, njen recenzent prof. dr. Ivo Babić, u osvrtu na zadarsku prvostolnicu govorio je i duhovnom značenju katedrale za jedan grad i narod.

Spomen na pokojnog zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđu na 12. godišnjicu smrti

Na 12. godišnjicu preminuća zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđe, misu za dušu toga velikog pastira zadarske Crkve u utorak 25. siječnja u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je njegov nasljednik, aktualni zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić.  

1 2 3 4