Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-sv-stosije

Svetkovina Tijelova u katedrali sv. Stošije

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 11. lipnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise, u katedrali je bilo  klanjanje pred Presvetim, a na kraju euharistijskog klanjanja nadbiskup Puljić je blagoslovio puk s Presvetim oltarskim sakramentom.

Misa za Domovinu u katedrali sv. Stošije

Misa za Domovinu sa svečanim Tebe Boga hvalimo na Dan državnosti u subotu, 30. svibnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić.

Ovogodišnji visoki spomen - 1210 godina kako su moći sv. Stošije u Zadru (810.-2020.)

Vjernici Novigradskog i Ražanačkog dekanata hodočastili su u petak 10. siječnja u katedralu Sv. Stošije u Zadru u sklopu devetodnevne priprave za proslavu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale. Misno slavlje u zadarskoj prvostolnici predvodio je don Krešo Ćirak, župnik župe sv. Josipa u Obrovcu i župe Prikazanja BDM u Medviđi.

Nadbiskup Puljić: Bogu hvala za sve koji šire nadu i optimizam

Misu zahvalnicu za proteklu građansku godinu sa svečanim Tebe Boga hvalimo u katedrali Sv. Stošije u Zadru u utorak 31. prosinca predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Među događajima u Zadarskoj nadbiskupiji, mons. Puljić rekao je da je 2019. g. u raznim prigodama bila spomen na 40. obljetnicu Branimirove godine u tijeku devetogodišnjeg hoda zahvalnosti hrvatskog naroda za trinaest stoljeća kršćanstva.

1 2