Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katolicka-crkva

U Mjanmaru u sukobima vojske i pobunjenika pogođena katolička crkva

Burmanska vojska napala je u noći 24. svibnja selo u državi Kayah, u Mjanmaru, s ciljem da pogodi navodne pobunjeničke skupine. Pogođena je katolička crkva, ubijene su najmanje dvije žene, a brojni su ranjeni, izvijestila je agencija FIDES, a prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u srijedu 26. svibnja.

Bombaški napad na katoličke vjernike u Indoneziji izveli su islamistički militanti bliski tzv. Islamskoj državi

Dvoje bombaša samoubojica, za koje se vjeruje da su pripadnici islamističke militantne skupine Džamah Anšarut Daulah (JAD), na Cvjetnicu u nedjelju 28. ožujka napali su katoličke vjernike na odlasku s mise ispred katoličke katedrale Presvetog Srca Isusova u indonezijskom gradu Makasaru. U napadu je, prema policijskom izvještaju, ozlijeđeno najmanje 19 ljudi, javlja agencija Reuters, a prenosi Hina.

INTERVJU Vladimir Šeks: 30. svibnja nulta točka novije hrvatske povijesti

U emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija posvećenom Danu državnosti koji se ponovno obilježava 30. svibnja povjesničar i publicist Borna Marinić razgovarao je sa svjedokom rađanja hrvatske države, autorom 'Božićnog Ustava' i odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske Vladimirom Šeksom.

Egipatski predsjednik obišao novu crkvu u Aleksandriji

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi posjetio je 21. svibnja novu crkvu u Aleksandriji, posvećenu Djevici Mariji. Dočekao ga je aleksandrijski koptski patrijarh Tawadros II. te su zajedno obišli i pojedine prostorije kompleksa, prenosi Vatican News.

1 2