Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: knjige

U Petrinji započela s radom prva hrvatska kontejnerska knjižnica

Gradska čitaonica i knjižnica Petrinja počela je s radom u kontejneru u neposrednoj blizini Hrvatskog doma u Petrinji. Prva hrvatska kontejnerska knjižnica svoja je vrata otvorila građanima Petrinje i okolnih naselja u srijedu 7. travnja, javlja mrežna stranica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresima - potresinfo.gov.hr.

HKR-ova emisija ARGUMENTI: Osjećaj za lijepu knjigu kršćansko je naslijeđe

Da je katoličko izdavaštvo usmjereno na izdavanje različitih naslova i knjiga, ne samo liturgijskih obrednika, Biblije ili crkvenih dokumenata – bilo je riječi u emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkoga radija u četvrtak 12. studenoga urednika i voditelja Ivana Taševa, u kojoj su se tražili odgovori na pitanja: Je li se povećao interes za duhovnu knjigu u vremenu korona-krize? Za koje naslove u katoličkim izdavačkim kućama postoji najveći interes? Postoji li suradnja među katoličkim izdavačima i na koji će način poboljšati?

Pet knjiga fra Vjeke Vrčića

U organizaciji imotskog Ogranka Matice hrvatske i Udruge „Kap" Imotski u Dominikanskom samostanu u Splitu 29. studenoga predstavljeni su pretisci pet knjiga fra Vjeke Vrčića (Imotski, 28. veljače 1914. - 9. srpnja 2014.), hrvatskog franjevca koji je objavio dvadesetak knjiga poezije, proze te publicističkih naslova iz povijesti Dalmatinske zagore.