Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kolumbija

Kolumbijski biskupi pozvali na molitvu za jedinstvo zemlje

Zabrinuti za budućnost zemlje, biskupi u Kolumbiji pozvali sve katoličke zajednice na molitvu u petak 7. svibnja, na prvi petak u mjesecu, dan posvećen Presvetom Srcu Isusovom. Oštro su osudili nasilje, vandalizam, agresiju, i zlouporabu sile te izrazili žalost Crkve zbog preminulih, ranjenih i bolesnih koji nisu mogli računati na zdravstvenu zaštitu radi zatvorenih i oštećenih cesta, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u petak 7. svibnja.

Papina pomoć Kolumbiji

Papa Franjo ponovno je darovao medicinsku opremu za područja najviše pogođenima pandemijom, koju je Apostolska milostinjarnica uputila u Kolumbiju, prenosi Vatican News.

Papa izrazio blizinu žrtvama nasilja u južnoj Kolumbiji

Papa Franjo osuđuje epizode nasilja na jugozapadnom pacifičkom području Kolumbije te izražava blizinu ljudima koji žive usred toliko patnje, napisao je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin u brzojavu upućenom predsjedniku Kolumbijske biskupske konferencije nadbiskupu Óscaru Urbini Ortegi, izvijestio je Vatican News.

Kolumbija: Crkva osuđuje nasilje nad ženama i traži pravdu

Nakon ubojstva u Kolumbiji triju žena, Elsy, Kelly i Ane Rose, koje su nedavno ubijene, a pravosuđe do sada nije provelo nikakve istražne radnje, 10. srpnja su se deseci ljudi, na poticaj Apostolskog vikarijata iz Puerta Iníride, glavnoga grada okruga Guainía, u suradnji s općinskom upravom, sastali na Trgu ispred uprave tog okruga, kako bi tražili pravdu i kako bi rekli „ne“ nasilju nad ženama, objavio je Vatican News.

1 2