Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kolumbija

Kolumbija strahuje od novoga vala nasilja

Crkva u Kolumbiji upozorila je na novi val nasilja u toj južnoameričkoj zemlji uslijed borbe desničarske paravojske i ljevičarske gerile za nadzor nad teritorijem i ilegalnim gospodarskim sektorom, prenosi Vatican News.

Kolumbijski biskupi pozvali na molitvu za jedinstvo zemlje

Zabrinuti za budućnost zemlje, biskupi u Kolumbiji pozvali sve katoličke zajednice na molitvu u petak 7. svibnja, na prvi petak u mjesecu, dan posvećen Presvetom Srcu Isusovom. Oštro su osudili nasilje, vandalizam, agresiju, i zlouporabu sile te izrazili žalost Crkve zbog preminulih, ranjenih i bolesnih koji nisu mogli računati na zdravstvenu zaštitu radi zatvorenih i oštećenih cesta, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u petak 7. svibnja.

Papina pomoć Kolumbiji

Papa Franjo ponovno je darovao medicinsku opremu za područja najviše pogođenima pandemijom, koju je Apostolska milostinjarnica uputila u Kolumbiju, prenosi Vatican News.

Papa izrazio blizinu žrtvama nasilja u južnoj Kolumbiji

Papa Franjo osuđuje epizode nasilja na jugozapadnom pacifičkom području Kolumbije te izražava blizinu ljudima koji žive usred toliko patnje, napisao je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin u brzojavu upućenom predsjedniku Kolumbijske biskupske konferencije nadbiskupu Óscaru Urbini Ortegi, izvijestio je Vatican News.

1 2