Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: komarica

Obljetnica mučeništva don Jurja Gospodnetića

U župnoj crkvi Sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu 1. kolovoza komemorirana je 79. obljetnica mučeničke smrti grahovskog župnika don Jurja Gospodnetića i stradanja više od 200 grahovskih Hrvata katolika u II. svjetskom ratu i poraću.

Biskup Komarica slavio s Klanjateljicama Krvi Kristove

U samostanu Novi Nazaret u banjolučkom naselju Budžak sestre Družbe Klanjateljica Krvi Kristove proslavile su u srijedu 1. srpnja svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove.

Jedinstveni božićni koncert u banjolučkoj katedrali

U povodu svetkovine Bogojavljenja i 34. obljetnice biskupskog ređenja mons. Franje Komarice, održan je u subotu navečer, 4. siječnja, u banjolučkoj katedrali Sv. Bonaventure jedinstveni božićni koncert.

Biskup Komarica: Vjerničko spomen-okupljanje u Krnjeuši najbolja je borba protiv laži i memoricida

U povodu 78. obljetnice stradanja u Krnjeuši kod Bosanskoga Petrovca održana je 10. kolovoza komemoracija za ubijenoga krnjeuškog župnika don Krešimira Barišića i više od 240 katolika iz te uništene župe koji su stradali početkom kolovoza 1941. Misu na groblju „Kod Križa” predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica u  zajedništvu s drvarskim župnikom don Davorom Klečinom koji pastoralno skrbi i za uništenu župu Krnjeuša.

1 2 3