Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: komarica

Biskup Komarica: Vjerničko spomen-okupljanje u Krnjeuši najbolja je borba protiv laži i memoricida

U povodu 78. obljetnice stradanja u Krnjeuši kod Bosanskoga Petrovca održana je 10. kolovoza komemoracija za ubijenoga krnjeuškog župnika don Krešimira Barišića i više od 240 katolika iz te uništene župe koji su stradali početkom kolovoza 1941. Misu na groblju „Kod Križa” predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica u  zajedništvu s drvarskim župnikom don Davorom Klečinom koji pastoralno skrbi i za uništenu župu Krnjeuša.

Biskup Komarica dobitnik nagrade „Dr. Elemér Hantos“

Banjolučki biskup Franjo Komarica dobitnik je nagrade „Dr. Elemér Hantos“, Zaklade srednje Europe (Central Europe Foundation) za 2018. godinu koja će biti uručena u svečanom salonu gradske Vijećnice u Sarajevu 18. lipnja tijekom svečanosti s početkom u 11 sati.

Leopoldovo u župi Dragalovci

Župa Dragalovci u Prnjavorskom dekanatu svečano i dostojanstveno proslavila je blagdan svoga nebeskog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.

U Splitu predstavljena knjiga Marijana Krajinovića

Knjiga „Ne dam te od sebe“ autora Marijana Krajinovića, objavljena u nakladi Zaklada Milosrdni Isus“, predstavljena je u četvrtak 11. travnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Knjigu su, uz autora, predstavili banjolučki biskup Franjo Komarica, franjevka od Bezgrešne s. Barbra Čavlina, hrvatski olimpijac Ivan Mustapić i poduzetnik Tin Ivković.

Slika „Milosrdni Isus“ u župi Jajce

U nedjelju, 7. travnja slika „Milosrdni Isus“ stigla je na svome „hodočašću“ po župama Banjolučke biskupije u drevnu župu Jajce. Svečano misno slavlje je predslavio biskup banjolučki Franjo Komarica.

1 2 3