Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: komisija-iustitia-et-pax

Nadbiskup Hranić: Crkva se zalaže za neradnu nedjelju

Predsjednik Komisije HBK Iustitia et pax đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić na konferenciji za novinare 19. listopada po završetku 65. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije osvrnuo se na najavu uvođenja neradne nedjelje u hrvatsko zakonodavstvo, poručivši da se Crkva i biskupi zalažu za neradnu nedjelju.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

Predstavljena Izjava Komisije HBK „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini

Izjava „Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda“ Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini predstavljena je na konferenciji za medije u srijedu 20. travnja 2022. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

UKI podcast #6

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax "Ljubavlju nadvladati pandemiju straha" bila je tema novoga podcast-a Udruge katoličkih intelektualaca u kojemu je gostovao izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a U Đakovu, član i tajnik spomenute komisije.

1 2