Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizarska-organizacija

Proslavljen Papin dan u Zagrebu

Križarska organizacija je u povodu 11. obljetnice pontifikata pape Franje organizirala proslavu Papina dana u srijedu 13. ožujka u Zagrebu. Program je počeo euharistijskim slavljem u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, a svečana akademija održana je u dvorani „Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta.

Proslavljen Papin dan u Zagrebu

Svečanim misnim slavljem koje je u ponedjeljak 13. ožujka predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca proslavljen je Papin dan.

Svečano obilježen jubilarni 65. Dan Marice Stanković

Jubilarna 65. obljetnica rođenja za Nebo službenice Božje Marice Stanković, utemeljiteljice prvog svjetovnog instituta u Hrvatskoj Suradnice Krista Kralja i predsjednice Velikog križarskog sestrinstva, svečano je obilježena u subotu 8. listopada u Zagrebu.

Glavotok: Održana ljetna križarska duhovna obnova

Dvadesetak mladih križara iz Požege, Antunovca i Zagreba sudjelovalo je na ljetnoj duhovnoj obnovi Križarske organizacije o temi „obitelj“, od 24. do 30. srpnja u Samostanu Svete Marije u Glavotoku.

Proslava 'Papina dana' u Hrvatskoj – baština bl. Ivana Merza u nasljedovanju poniznosti, skromnosti i samozatajnosti

"Slaviti 'Papin dan' znači vjerno slijediti Papu, vjerno slijediti njegove stope u ljubavi prema Bogu, ali i u ljubavi prema čovjeku i svemu stvorenome", poručio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec na večernjoj misi u petak 13. ožujka u katedrali u Zagrebu, slaveći taj isti dan u kojem je prije točno sedam godina nadbiskup Buenos Airesa kardinal Jorge Mario Bergoglio izabran u službu vrhovnog poglavara Katoličke Crkve, Petrova nasljednika.

Križarska organizacija uputila čestitku Papi za sedmu obljetnicu pontifikata

Na kraju misnoga slavlja u zagrebačkoj katedrali slavljenoj 13. ožujka u povodu Papina dana, predsjednik Križarske organizacije Darijo Burjan pročitao je čestitku papi Franji za sedmu obljetnicu pontifikata, uz želju da Papino djelovanje i nadalje bude praćeno Božjim nadahnućem. „Neka Vam dobri Bog podari snage za sve ono što je pred Vama, za sve ono što je pred Crkvom, koju Vi u svojoj poniznosti i dobroti predvodite“, poželjeli su križari.