Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana ljetna duhovna obnova Križarske organizacije

Luka (IKA)

Mladi Križarske organizacije sudjelovali su na ljetnoj duhovnoj obnovi od 18. do 25. srpnja u Luci na Dugom otoku.

Godišnja duhovna obnova pod geslom „Što svijet kaže tko sam ja?“ započela je euharistijskim slavljem u utorak 18. srpnja. U zajedništvu s nacionalnim vodstvom, predvodio ju je župni vikar Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi vlč. Tomislav Varela.

Tijekom tjedan dana dvadesetak križara iz Požege i Zagreba razmišljalo je o temeljnom križarskom geslu ŽEA – žrtva, euharistija, apostolat, kao i o tri ljubavi: prema Blaženoj Djevici Mariji, prema papi i prema domovini.

Svakoga dana mladi su zajedno molili, slavili misu, slušali duhovne nagovore, boravili u tišini, sudjelovali u radionicama te su se međusobno družili i tako produbljivali postojeća i gradili nova prijateljstva.

Križari su katolička crkvena organizacija koja djeluje u duhu Katoličke akcije, tj. surađujući u apostolatu Crkve. Drugi vatikanski koncil preporučuje takve organizacije i križari žele djelovati prema koncilskim smjernicama. Križarska organizacija nije političko udruženje, niti ima bilo kakvu političku ili stranačku pozadinu.

Odobrena je od Hrvatske biskupske konferencije, a nezamislivo je djelovanje križara bez čvrste povezanosti s Crkvom. Svakom katoliku, koji želi živjeti i raditi po načelima ove organizacije slobodan je pristup.