Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizari

U Požegi obilježeno 25 godina djelovanja križara

Prigodom 25. obljetnice djelovanja križarskog bratstva »Bl. Alojzije Stepinac« u požeškoj Župi sv. Leopolda Mandića, u subotu 18. rujna, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi.

Misa u povodu Papina dana

Križari i ove godine nastavljaju s organizacijom proslave Papina dana. Za osmi Papin dan pape Franje u petak 12. ožujka misu u Župi bl. Ivana Merza u Španskom predvodio je župnik vlč. Marko Čolak.

E-devetnica blaženom Ivanu Merzu

Župa bl. Ivana Merza iz Španskog u Zagrebu u zajedništvu s Križarima i ove godine organizira e-devetnicu bl. Ivanu Merzu uoči njegova blagdana. Svakog dana od 1. do 10. svibnja putem WhatsApp aplikacije na pametnom telefonu svi prijavljeni će se upoznavati s euharistijskim životom bl. Merza i primat će njegove molitvene poticaje.

Susret križara u Požegi

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna u požeškoj župi Sv. Leopolda Mandića, održan je cjelodnevni susret mladih križara na čelu s predsjednikom Središnjeg vodstva Darijom Burjanom. Križari iz Zagreba, Karlovca, Virovitice i Požege kroz različite duhovne sadržaje i druženje produbljivali su zajedništvo po uzoru na svoga utemeljitelja bl. Ivana Merza. Središnji dio programa bila je večernja misa koju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.