Budi dio naše mreže
Izbornik

Holywin održan u požeškoj Župi sv. Leopolda Mandića

Požega (IKA)

Tradicionalno bdjenje mladih Holywin održano je u utorak 31. listopada, uoči svetkovine Svih svetih, u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi pod geslom „Vi ste svjetlost svijeta“ (Mt 5,14).

Bdjenje za mlade grada Požege i okolice organizirali su članovi Križarskoga društva bl. Alojzija Stepinca uz podršku župnika vlč. Joze Jurića i župnog vikara vlč. Tomislava Varele. Na početku je sve prisutne pozdravila predsjednica križarskoga društva Mia Pačarek te župnik vlč. Jurić, koji je okupljene podsjetio Isusovim riječima da su svi oni svjetlost svijeta.

Euharistijsko slavlje predvodio je duhovni asistent Franjevačke mladeži u Požegi fra Antonio Kirin u zajedništvu s domaćim župnikom, župnim vikarom i subraćom svećenicima koji su dopratili mlade iz svojih župa.

Nakon mise uslijedila je kateheza koju je također predvodio fra Antonio. Prisutnima je, podsjećajući na Isusove kušnje u pustinji, govorio o napastima koje čovjek doživljava tijekom svoga života. Kazao je da „ne svijetle“ svi jednako te naglasio da je i po tom pitanju potrebna umjerenost.

Potom su križari izveli scenski prikaz vođen geslom susreta te je uslijedilo euharistijsko klanjanje koje je predvodio župni vikar vlč. Varela. Mladi su zatim, uz pjesmu i okrjepu, nastavili druženje u župnim prostorijama.