Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krize

Počeo novi ciklus webinara - Obiteljske večeri

U organizaciji Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju Sveti Ivan Pavao II. i Povjerenstva za brak i obitelj osječkih dekanata u srijedu 25. listopada održan je putem zoom platforme prvi webinar novog ciklusa on-line predavanja pod nazivom „Obiteljske večeri“.

Papa: Stavimo svoj um i srce u službu budućih obitelji

Objavljujemo neslužbeni prijevod predgovora pape Franje „Katekumenskim itinerarima za bračni život“ (Itinerari Catecumenali per la vita matrimoniale), u sklopu Pastoralnih smjernica za partikularne Crkve, teksta koji je Dikasterij za laike, obitelj i život pripremio na kraju godine "Obitelj Amoris laetitia" i objavio 15. lipnja 2022. godine.

Papa: Kriza zbog pandemije učinila je zauzimanje za mir još hitnijim

U govoru članovima Zaklade „Politički vođe za mir“, koje je u subotu, 4. rujna primio u audijenciju, papa Franjo je, u ovom kritičnom trenutku povijesti, istaknuo važnost multilateralne suradnje i kulture lica i susreta. Pandemiju, nažalost, još nismo prebrodili a njezine gospodarske i društvene posljedice vrlo su teške, posebno za život najsiromašnijih, upozorio je Papa.

Dr. Sisek-Šprem: Krize i psihičko stanje

Prim. dr. sc. Mirna Sisek-Šprem iz Klinike za psihijatriju „Vrapče“ održala je predavanje „Krize i psihičko stanje“ u srijedu 27. siječnja na 61. teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu.

Povijest nastanka i djelovanje Hrvatskog Caritasa kroz 25 godina

Hrvatski Caritas središnja ustanova je Hrvatske biskupske konferencije za pastoralno, karitativno i humanitarno djelovanje te krovna organizacije mreže koju čini 16 nad/biskupijskih Caritasa i Caritas vojnog ordinarijata. Kapilarnu mreže čini oko 1500 župa s više ili manje razvijenim župnim Caritasima.