Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krndija

„Emaus“ na Uskrsni ponedjeljak u Krndiji

Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja 2022., u crkvi Uznesenja Svetoga Križa u Krndiji održano je euharistijsko slavlje, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Blagdan sv. Stjepana u Krndiji

Na blagdan sv. Stjepana, prvoga kršćanskog mučenika, misno slavlje u crkvi Uznesenja sv. Križa u Krndiji predvodio je punitovački župnik doc. dr. sc. Đurica Pardon. 

Proslava Antunova u Krndiji

Na blagdan sv. Antuna 13. lipnja u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji, filijalnoj crkvi župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima u uvjetima zaštite od pandemije koronavirusa upriličeno je večernje misno slavlje koje je predvodio punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon.

Blagoslov žita i polja u Krndiji

Na Nedjelju Dobroga Pastira i spomendan sv. Marka, 25. travnja, nakon podnevnog misnog slavlja koje je u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji, filijali Župe Punitovci, predvodio župnik Đurica Pardon, vjernici su tijekom blagoslova žita molili za plodonosnu godinu.

Emaus u Krndiji

Na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja župna zajednica Župe sv. Ladislava, kralja iz Punitovaca predvođena župnikom dr. Đuricom Pardonom, u uvjetima zaštite i preventive od pandemije, slavila je euharistijsko slavlje u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji.

Dušni dan u Krndiji

Na Dušni dan, 2. studenoga u Krndiji, mjestu punitovačke župe, nekada najvećem selu Đakovštine naseljenom Nijemcima, protjeranima i stradalima u logorima u Drugom svjetskom ratu, punitovački župnik dr. Đurica Pardon predvodio je, uz mjere zaštite koronavirusa, u crkvi Uzvišenja sv. Križa misno slavlje.

Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Uoči Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima: nacizma, komunizma i fašizma u subotu, 22. kolovoza, predsjednik Njemačke zajednice Zemaljske udruge Podunavskih Švaba, ogranak Đakovo Villi Haas sa suprugom Ljiljanom položio je vijenac i upalio svijeće kod spomenika na groblju u Krndiji, podignutim u počast i spomen podunavskim Nijemcima žrtvama zatočeničkog Logora Krndija od 1945. do 1946. kao i za stradalnike svih žrtava komunističkog, nacional-socijalističkog i fašističkog režima. Svijeće su upaljene i kod centralnog križa Krndijskog groblja.

1 2