Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: laudate-deum

Papa Franjo: Uništavanje okoliša vrijeđa Boga

Papa Franjo primio je u četvrtak, 16. svibnja 2024. u audijenciju članove Papinskih akademija znanosti i društvenih znanosti koji sudjeluju na susretu „Od klimatske krize do klimatske otpornosti“ te ponovno istaknuo hitno potrebno poduzimanje konkretnih akcija za borbu protiv globalne klimatske krize, izvijestio je Vatican News.

Josipovac Punitovački: Vjeroučenici sudjelovali u ekološkoj volonterskoj akciji

Vjeroučenici Osnovne škole „Josip Kozarac“ iz Josipovca Punitovačkog sudjelovali su u natječaju „Ekolog u volonterskoj akciji - EVA“ te zajedno s vjeroučiteljicom Marinom Šijaković nastavljaju ekološke aktivnosti koje se posebno obilježavaju 22. travnja na Dan planete Zemlje, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Papa na Sinodi: Duh Sveti nas vodi prema harmoniji i slušanju s poštovanjem

Govoreći na otvaranju XVI. Redovne glavne skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u srijedu 4. listopada 2023. u dvorani Pavla VI. u Vatikanu, papa Franjo je podsjetio članove sinodske skupštine da je Duh Sveti protagonist Sinode te ih je pozvao na slobodno izražavanje, uz poštovanje sviju, prenosi Vatican News.

Objavljena Papina apostolska pobudnica Laudate Deum

Osam godina nakon enciklike Laudato si’ u Vatikanu je objavljena apostolska pobudnica Laudate Deum kao nastavak Papine enciklike o brizi za zajednički dom. Ne reagiramo dovoljno brzo, piše Papa, blizu smo prijelomne točke. Papa u dokumentu kritizira poricatelje klimatskih promjena, tvrdeći kako iza globalnog zatopljenja nedvojbeno stoji čovjek, piše Vatican News

Biskup Arnold: „Laudate Deum“ bit će čvrst poziv na žurno djelovanje

Uoči objavljivanja apostolske pobudnice pape Franje „Laudate Deum“ na blagdan sv. Franje, prvoga dana Sinode o sinodalnosti, u srijedu 4. listopada 2023., koja je nastavak enciklike Laudato si', biskup zadužen za pitanja okoliša pri Katoličkoj biskupskoj konferenciji Engleske i Walesa (CBCEW) mons. John Arnold rekao je za Vatican News da će to biti žuran poziv na djelovanje pred trenutnom klimatskom i ekološkom krizom.