Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: london

Njemački katolici u Londonu žale se na nasilje muslimana

Njemački katolici u Londonu požalili su se na agresiju muslimana usmjerenu na njihovu zajednicu u četvrti Tower Hamlets, u pozadini kojega je rat u Gazi. Nijemce se u toj četvrti, u kojoj živi mnogo muslimana, smatra prijateljima židova, izjavio je župnik njemačke katoličke zajednice sv. Bonifacija Andreas Blum u četvrtak 4. travnja za njemačku katoličku radijsku postaju domradio.de.

Papa je uvjeren da će se financijskim reformama izbjeći skandali

Papa Franjo se u razgovoru za novinsku agenciju Reuters, u subotu 2. srpnja, osvrnuo na aktualne događaje u Crkvi i svijetu, prenosi Vatican News. Donosimo četvrti dio sažetka razgovora s Philom Pullellom, u kojem se Papa osvrnuo na financije Svete Stolice.

London: Hrvatski dan sjećanja

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju, 21. studenoga 2021., misom koju je predvodio voditelj misije fra Ljubomir Šimunović.

Kardinal Nichols: Ne smanjujmo pomoć siromašnim zemljama

Predsjednik Katoličke biskupske konferencije Engleske i Walesa kardinal Vincent Nichols izrazio je zabrinutost nakon najave britanske Vlade o smanjivanju pomoći za razvoj siromašnih zemalja, prenosi u nedjelju 6. prosinca hrvatski ured Vatican Newsa.