Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: majka-bozja-bistricka

Kardinal Josip Bozanić zaredio devet novih đakona u Mariji Bistrici

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 3. listopada na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici euharistijsko slavlje u kojem je za đakone zaredio šest dijecezanskih i tri redovnička kandidata.

Završeno 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Molitvom i blagoslovom hodočasnika koje je u nedjelju 13. rujna predvodio pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici završeno je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih.

Započelo 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Blagoslovom prve grupe hodočasnika pješaka u ranojutarnjih satima 12. rujna ispred zagrebačke katedrale, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, započelo je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj. Prvi dan hodočašća završio je tradicionalnom Služba svjetla koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

Završeno 11. zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Mariju Bistricu

Jedanaesto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 22. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s pedesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima.

Mons. Gorski blagoslovio obnovljeni zvonik bazilike Majke Božje Bistričke

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski blagoslovio je prije slavlja euharistije na svetkovinu Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, obnovljeni toranj bistričke bazilike. Tom prilikom rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević zahvalio je na svim donacijama za obnovu.

Proslavljena svetkovina Majke Božje Bistričke

U Hrvatskom nacionalnom svetištu na svetkovinu Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, svečanu euharistiju predslavio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, koji je prethodno blagoslovio obnovljeni zvonik bistričke bazilike.

Aktualno HKR-a: Rektor Matošević najavio proslavu Majke Božje Bistričke

Nacionalno marijansko svetište u Mariji Bistrici slavi 13. srpnja svetkovinu Majke Božje Bistričke. Iako je hodočasnički program ovoga ljeta uvjetovan epidemiološkim mjerama i smanjen je broj organiziranih dolazaka vjernika, Majka Božja Bistrička svakodnevno privlači molitelje – pojedince, obitelji, pješake i bicikliste. Potvrdio je to u razgovoru za emisiju "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija rektor svetišta preč. Domagoj Matošević.

1 2