Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: makedonija

Papa makedonskim političarima: "Budite svjetionik mira!"

Papa Franjo u utorak 7. svibnja je stigao iz Sofije u Skoplje, glavni grad Sjeverne Makedonije, koju pohodi pod geslom „Ne boj se, malo stado“. Tom se prilikom susreo s predstavnicima državnih vlasti, građanskog društva i diplomatskog zbora i uputio više snažnih poruka. Obraćanje Svetoga Oca donosimo u cijelosti.

Otvorena službena mrežna stranica za posjet pape Franje Makedoniji

U Spomen kući Sv. Majke Terezije u Skoplju skopski biskup Kiro Stojanov i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Viktor Dimovski održali su konferenciju za novinare o dolasku pape Franje u Republiku Sjevernu Makedoniju. Tom prigodom otvorena je službena mrežna stranica za posjet pape Franje Makedoniji na adresi www.papa.mk.

Objavljen program Papina pohoda Bugarskoj i Makedoniji

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 7. ožujka program apostolskog pohoda pape Franje Republici Bugarskoj i Republici Sjevernoj Makedoniji od 5. do 7. svibnja ove godine. U Bugarskoj će posjetiti Sofiju i Rakovski a u Makedoniji glavni grad Skopje.

Papa Franjo posjetit će Makedoniju u svibnju 2019.

Prihvaćajući poziv Katoličke Crkve u Makedoniji i državnog vrha Republike Makedonije papa Franjo posjetit će Republiku Makedoniju - glavni grad Skopje 7. svibnja, priopćeno je 13. prosinca iz Tiskovnog ureda Svete Stolice i iz biskupske rezidencije u Skopju.