Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: maloljetnici

Stručni skup o dobrobiti maloljetnika i ranjivih osoba u Crkvi

Povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta održan je 25. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu stručni skup za nad/biskupijske povjerenike za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba pod naslovom: „Dobrobit maloljetnika i ranjivih osoba u Crkvi – trenutno stanje i perspektive".

Nove smjernice portugalskih biskupa za zaštitu maloljetnika i ranjivih odraslih osoba

Od 1. siječnja u Portugalu su na snazi nove smjernice biskupa za zaštitu maloljetnika i ranjivijih odraslih osoba, koje su 13. studenoga odobrene na plenarnom zasjedanju Portugalske biskupske konferencije, a koje su ažurirane prema novim odredbama pape Franje i Svete Stolice, izvijestio je hrvatski ured Vatican Newsa u četvrtak 7. siječnja.

Održan webinar o zaštiti maloljetnika

Crkva i njezino zauzimanje u borbi protiv zlostavljanja maloljetnika ne zaustavlja se ni u vrijeme pandemije koronavirusa. Kako bi utvrdila stanje te bolje razmotrila „teologiju djetinjstva“, u ponedjeljak, 8. lipnja održan je prvi u nizu webinarā, koje su organizirali Papinsko povjerenstvo za zaštitu maloljetnika, Međunarodna unija viših redovničkih poglavarica, Centar za zaštitu maloljetnika Papinskoga sveučilišta Gregoriana i Plavi telefon, izvijestio je Vatican News.

Osnovana radna skupina za zaštitu maloljetnika

Godinu dana nakon Susreta o zaštiti djece i maloljetnika u Crkvi papa Franjo okupio je radnu skupinu koja će pomoći biskupskim konferencijama ili pojedinim biskupijama koje, bilo zbog nedostatka sredstava ili kompetencije imaju teškoća učinkovito zaštititi djecu, prenosi Vatican News u petak 28. veljače.

Predstavljen susret o zaštiti maloljetnika u Crkvi

Teme i sudionici susreta o zaštiti maloljetnika u Crkvi, koji će biti održan od 21. do 24. veljače u Vatikanu, predstavljeni su na konferenciji za novinare 18. veljače u Tiskovnom uredu Svete Stolice.