Budi dio naše mreže
Izbornik

Na HKS-u održana edukacija o promicanju dobrobiti maloljetnih i ranjivih osoba u Katoličkoj Crkvi

Zagreb (IKA)

Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskoga katoličkog sveučilišta održao je u srijedu 27. rujna 2023. edukaciju „Promicanje dobrobiti maloljetnih i ranjivih osoba u Katoličkoj Crkvi“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Inicijative „40 dana za život“.

Edukacija je počela uvodnim dijelom usredotočenim na predstavljanje misije i vizije Centra te međusobno upoznavanje sudionika i predavačice dr. sc. Anite Dučkić Sertić.

Na edukaciji je sudjelovalo jedanaestero predstavnika Inicijative „40 dana za život“ koja je istoga dana počela jesensku molitvenu kampanju.

Prva tema obrađena tema bila je „Granice u odnosima“.

Potom je dr. sc. Dučkić Sertić govorila o „Nasilju nad ranjivim osobama – različitim oblicima zlostavljanja, njihovim posljedicama te prepoznavanju rizičnih i zaštitnih čimbenika“. Ta tema bila je popraćena interaktivnom radionicom koja je potaknula mnoga pitanja i diskusiju u skupinama.

Posljednja je raspravljena tema „Kako dalje nakon zlostavljanja?“

Nakon završetka edukacije, sudionici su pozvani da ispune evaluacijske upitnike, te su im dodijeljene potvrde za sudjelovanje. Sudionici su iznijeli dojmove o događaju i izrazili želju za daljnjim obrazovanjem o toj važnoj temi.

Glavni cilj događaja bilo je podizanje svijesti i senzibilnosti u prepoznavanju zlostavljanja i zanemarivanja, a Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba ostaje posvećen radu na ostvarenju tog cilja, objavio je HKS.