Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marijanska-procesija

Drugi dan 63. Međunarodnoga vojnog hodočašća u Lurdu

Drugog dana 63. Međunarodnog vojnog hodočašća, u subotu 13. svibnja 2023., u Lurdu, hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine slavili su misu u bazilici sv. Pija X i sudjelovali u marijanskoj procesiji sa svijećama.

Lurd: Marijanska procesija sa svijećama

Impresivnom procesijom sa svijećama u subotu, 14. svibnja u kasnim večernjim satima, predstavnici vojno- redarstvenih snaga zemalja sa svih strana svijeta su molitvom Gospi Lurdskoj, nastavili 62. međunarodno vojno hodočašće, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata u RH.

U Loboru održana procesija i misa za početak jesenske kampanje „40 dana za život“

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu. Tako je u nedjelju 22. rujna u župi sv. Ane u Loboru održana procesija na čast Majci Mariji.

Marijanska procesija u Lurdu

U sklopu međunarodnoga vojnog hodočašća u subotu 18. svibnja u večernjim satima, održana je marijanska procesija s kipom Gospe Lurdske.