Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak jesenske molitvene kampanje za nerođene i Marijanska procesija za život

Split (IKA/TU)

U povodu početka jesenske kampanje „40 dana za život“, u Splitu je 27. rujna 2022. održana Marijanska procesija za život.

Jesenska kampanja redovno se otvara Marijanskim procesijama za život. U Splitu je održana dan uoči početka kampanje. Sudionici su se okupili ispred rodilišta gdje je don Renato Mrčela blagoslovio mjesto bdjenja i uputio riječ ohrabrenja prisutnim moliteljima. Potom je svečana procesija s kipom trudne Gospe uz pjevanu krunicu, prošla gradskim ulicama do crkve Gospe od Pojišana gdje je slavljena misa za blagoslov jesenske kampanje.

Don Renato je u propovijedi istaknuo važnost borbe za nerođeni život upravo molitvom i postom, temeljnim stupovima Inicijative 40 dana za život.

Voditeljica inicijative u Splitu Sanja Baraba pozvala je prisutne na sudjelovanje u kampanji, a moliteljica Marija Zelić posvjedočila je kako su ona i suprug uz svoju biološku djecu udomili dvije djevojke koje su divan dar njihovoj obitelji.

Jesensko miroljubivo bdjenje Inicijative „40 dana za život“ počinje 28. rujna i trajat će do 6. studenog u 38 hrvatskih gradova, na 40 mjesta bdjenja.

U Splitu će se moliti na dva mjesta: ispred rodilišta (od 6 do 18 sati, vikendom od 0 do 24) i ispred poliklinike Cito (od 6 do 18 sati).

Molit će se za zaustavljanje pobačaja; iscjeljenje rana majki, očeva i obitelji ranjenih pobačajem; obraćenje liječnika, medicinskog osoblja koji vrše i sudjeluju u pobačaju, i svih onih koji zagovaraju pobačaj; otvorena srca obitelji za udomljavanje nezbrinute djece.

Kroz cijelu kampanju Inicijativa će se baviti temom udomiteljstva. Na predavanjima, tribinama i edukacijama diljem Hrvatske pokušat će ponuditi odgovore zašto i kako postati udomitelj.

Molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja glavni su stupovi Inicijative. Miroljubivo bdjenje, drugi stup Inicijative, održava se dvaput godišnje, u proljeće i najesen. Tijekom ovogodišnje jeseni vjernici i svi ostali ljudi dobre volje, svjesni velike težine problema pobačaja, mogu svojim miroljubivim bdjenjem ispred bolnica i domova zdravlja doslovno spasiti nečiji život.Tomu svjedoči i više od 110 djece koja danas žive, a spašena su od smrti pobačajem. Njihove majke zahvalne su što su izabrale život, kao i na svoj pomoći koju im je Inicijativa „40 dana za život“ te Udruga „Hrvatska za Život“ pružila.

Ovogodišnja kampanja je najveća dosad, i u Hrvatskoj i na svjetskoj razini. U cijelom svijetu molit će se za prestanak pobačaja na 622 mjesta bdjenja.