Budi dio naše mreže
Izbornik

Marijanskim procesijama počinje jesenska kampanja 40 dana za život

Zagreb (IKA)

Jesenska kampanja Inicijative „40 dana za život“ bit će održana od srijede 27. rujna do nedjelje 5. studenog 2023. pod geslom „Moj narod gine: nema znanja“ (Hoš 4, 6), a počet će marijanskim procesijama.

U svijetu će u kampanju miroljubivog bdjenja biti uključen 681 grad. U Hrvatskoj će se za najmanje, za one koji nemaju svoj glas i ne mogu se sami braniti bdjeti na 38 mjesta u 36 hrvatskih gradova.

Mjesta i vrijeme gdje i kada se moguće uključiti dostupni su na mrežnoj stranici inicijative.

Više od 130 života do sad je spašeno kroz rad Udruge „Hrvatska za Život“ i Inicijative „40 dana za život“. Voditelji inicijative pozivaju sve da budu početak kraja pobačaja u svom gradu, u hrvatskoj domovini.

Jesenska kampanja počet će marijanskim procesijama. Već su održane u Đakovu i Virovitici, a 26. rujna, dan uoči početka kampanje, svečana procesija bit će održana u Zagrebu. Okupljanje na Kamenitim vratima počet će u 18 sati, a polazak će biti u 18:30. Ulicama gradsko središta hodat će se prema bazilici Presvetog Srca Isusova gdje će hodočasnici po dolasku slaviti misu.

Prvog dana kampanje procesije će biti održane u Splitu, Labinu, Koprivnici i Zadru, a zasad su tijekom kampanje najavljene procesije u Rijeci i Slavonskom Brodu.