Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marin-barisic

Zaziv Duha Svetoga i podjela kanonskih mandata u Splitu

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine, u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, upriličeno je 6. rujna u katedrali sv. Dujma u Splitu svečano euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga i podjelom kanonskih mandata. Misu je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju nekoliko svećenika predvođenih predstojnikom Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josipom Perišem. Na misi je sudjelovalo oko stotinu vjeroučitelja.

Duhovne vježbe mlađih svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

Ovogodišnje duhovne vježbe mlađih svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije održane su u Franjevačkom samostanu Kuća Molitve u Masnoj Luci (Blidinje) od 26. do 29. kolovoza 2019. Okupilo se petnaestak svećenika među kojima i dvojica Dubrovačke biskupije. Drugog dana sudionicima se pridružio nadbiskup mons. Marin Barišić i njegov tajnik. Voditelj je bio o. Mijo Nikić, DI (Zagreb).

Nova provincijalka sestara Služavki Malog Isusa kod nadbiskupa Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u četvrtak 18. srpnja u Nadbiskupskome ordinarijatu u Splitu s. M. Tereziju Pervan, novoimenovanu provincijalku Služavki Malog Isusa splitske Provincije sv. Josipa. Susretu su prisustvovali dosadašnja provincijalka s. M. Anemarie Radan i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Svećeničko ređenje u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je u subotu 22. lipnja u splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio petnaest đakona.

Split: Misa zahvalnica za kraj predavanja u ak. god. 2018./2019.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i SKAC_ST, u petak 7. lipnja u crkvi Gospe od Zdravlja, studenti i profesori Sveučilišta u Splitu proslavili su "Te Deum" –misu zahvalnicu za kraj predavanja u akademskoj godini 2018./2019.

Nadbiskup Barišić primio najbolje ekipe vjeronaučne olimpijade

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u četvrtak 30. svibnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu šest vjeronaučnih ekipa koje su na Nadbiskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi, održanoj 4. ožujka u Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu, postigle najbolje rezultate osvojivši prva tri mjesta u kategorijama osnovnih i srednjih škola. Učenike su pratili njihovi mentori i ravnatelji škola.

Nadbiskup Barišić podijelio sakramente euharistije i potvrde djeci s posebnim potrebama

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić podijelio je za vrijeme mise u subotu, 25. svibnja, u crkvi Sv. Križa u Velom Varošu u Splitu, sakramente euharistije i potvrde djeci i mladima s posebnim potrebama. Na misi su sudjelovali njihovi roditelji, kumovi, rodbina, prijatelji i djelatnici splitske podružnice Centra za autizam.

Nadbiskup Barišić sudjelovao u akciji "Ključ života"

U velikoj humanitarnoj akciji "Ključ života" s ciljem prikupljanja sredstava za Dječji odjel Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Split, aktivno je sudjelovao i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

1 2