Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: milostinja

Kardinal Gugerotti pozvao na solidarnost cijele Crkve prema Svetoj zemlji

Prefekt Dikasterija za istočne Crkve kardinal Claudio Gugerotti uputio je poziv svim vjernicima da se i ove godine odazovu pozivu prikupljanja Papinske kolekte za Svetu zemlju na Veliki petak te da njezini stanovnici kojima nikada nije nedostajalo „blizine“ pape Franje i sada osjetiti „srce solidarnosti Crkve“, izvijestio je 13. ožujka Vatican News.

Pepelnica u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodio je misno slavlje s obredom pepeljanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu, 14. veljače, u splitskoj prvostolnici.

Korizma bez odricanja?

Može li korizma biti plodonosna bez odricanja i što se u korizmi može dodati kako bi se spremno odgovorilo na pepelnički poziv: „Obrati se i vjeruj Evanđelju!", pitanja su na koja se odgovor može naći u tekstu objavljenom 12. veljače 2024. na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Okružnica nadbiskupa Hranića: pomoć stradalima u olujnom nevremenu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 21. srpnja okružnicu svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji 19. srpnja nisu bili pogođeni olujnim nevremenom, da se uključe u pružanje pomoći  stradalima u olujnom nevremenu navedenog datuma. Okružnicu donosimo u cijelosti.

Provaljeno u župni ured u Ugljanu

Zasad nepoznati počinitelj provalio je u nedjelju 30. travnja 2023. u Ugljanu u župni ured crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije odakle je otuđio novac, objavio je portal Zadarski.hr.

Poziv biskupa Svaline na molitvu za mir u Ukrajini

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina pozvao je svećenike da potaknu svoje vjernike da svoje korizmeno odricanje, post, molitvu i djela pokore prikažu za što skoriji prestanak agresije u Ukrajini. Pismo biskupa Svaline prenosimo u cijelosti.

1 2 3