Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ministarstvo-kulture-i-medija

Mošćenice: Zaštićene korske klupe idu na obnovu

Prema Odluci o dodjeli financijskih sredstava za programe zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara Ministarstva kulture i medija od 24. veljače 2024., Župi sv. Andrije u Mošćenicama odobrena su sredstva za obnovu korskih klupa, prenosi Novi list.

Projekt HKS-a, HKR-a i HDKN-a dobio bespovratna sredstva za uspostavu sustava provjere točnosti informacija

Projekt Hrvatskog katoličkog sveučilišta i partnera Hrvatskog katoličkog radija i Hrvatskog društva katoličkih novinara „Kritička analiza dezinformacija o vjerskim temama“ prošao je na javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u okviru mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“, objavila je 4. srpnja 2023. Agencija za elektroničke medije.

Blagoslovljena kapa zvonika crkve sv. Franje Asiškog na zagrebačkom Kaptolu

Nakon tri godine na zvonik zagrebačke crkve sv. Franje Asiškog na Kaptolu u ponedjeljak, 19. lipnja, vraća se kapa u kojoj će se nalaziti povelja o obnovi franjevačkog samostana. Misu zahvalnicu za sve učinjeno u franjevačkoj crkvi u nedjelju 18. lipnja, predvodio je ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, a propovijedao je gvardijan samostana fra Smiljan Berišić.

Biskup Košić primio ministricu kulture i medija Obuljen Koržinek

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak, 3. ožujka 2023. u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek sa suradnicima – glavnom tajnicom ministarstva Maricom Mikec i pročelnicom Konzervatorskog odjela u Sisku Ivanom Miletić Čakširan.

1 2 3