Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ministarstvo-vanjskih-i-europskih-poslova

MVEP RH: Povratak u Hrvatsku 28 hrvatskih državljana iz triju talijanskih regija

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom, piše u subotu 18. travnja u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (MVEP RH).

MVEP RH: Stiglo 111 hrvatskih državljana iz Tirola u Hrvatsku

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava RH nastavlja s povratkom hrvatskih državljana u Hrvatsku. Veleposlanstvo RH u Beču u suradnji s nadležnim austrijskim tijelima dogovorilo je repatrijaciju hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u saveznoj zemlji Tirol, od kojih je većina boravila u mjestima pod striktnom karantenom, piše u priopćenju Službe za odnose s javnošću MVEP RH u nedjelju 5. travnja.

MVEP RH: U subotu se vratilo 148 hrvatskih državljana

Vlada RH osigurala je komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije „Croatia Airlines“ kojima je u u Republiku Hrvatsku u subotu navečer 4. travnja stiglo 148 putnika, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske od subote 4. travnja.

Obavijest Ministarstva vanjskih i europskih poslova hrvatskim državljanima u inozemstvu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u svome priopćenju u petak 20. ožujka obavještava sve hrvatske državljane koji se trenutno nalaze u inozemstvu, a namjeravaju se vratiti u Republiku Hrvatsku, da što prije počnu planirati svoj povratak zbog mogućeg poremećaja u funkcioniranju komercijalnog zračnog prometa, što bi u konačnici moglo otežati ili u potpunosti onemogućiti povratak.

Ministrica Pejčinović Burić s nadbiskupom Gallagherom

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u petak 12. listopada s tajnikom za odnose s državama Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, koji na poziv Hrvatske biskupske konferencije boravi u posjetu Republici Hrvatskoj prigodom obilježavanja 20. obljetnice ratifikacije Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima.