Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misionari

Na Haitiju se i dalje nastavlja s nasiljem

Nasilje haićanskih oružanih skupina se stišalo, ali još uvijek ne prestaje: u prošlom tjednu u glavnom gradu Port-au-Princeu ubijena su još tri evangelička misionara. Međutim, ni u tom kontekstu ne manjka hrabrosti vjere koja, kako svjedoči Maddalena Boschetti, talijanska misionarka u karipskoj državi, pomaže "imati nadu, a ne strah" pred budućnosti, izvještava Vatican News.

Molitveno bdjenje za misionare mučenike u bazilici sv. Bartolomeja u Rimu

Prigodom obilježavanja 32. dana molitve i posta u spomen na misionare mučenike, u organizaciji Zaklade Papinskih misijskih djela „Missio“ koju je osnovala Talijanska biskupska konferencija, u utorak 26. ožujka 2024. u bazilici sv. Bartolomeja u Rimu, Svetištu novih mučenika i svjedoka vjere, svečano „molitveno bdjenje u spomen na one koji su posljednjih godina položili svoje živote za Kraljevstvo Božje“ predvodit će prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell, objavljuje Vatican News.

Ubijeno 20 misionara u 2023. godini

Prema godišnjem izvještaju agencije Fides, u 2023. je u svijetu ubijeno 20 misionara – jedan biskup, osmero svećenika, dvije osobe posvećenoga života, jedan sjemeništarac, jedna novakinja i sedam laika.

Papa: Misionariti znači dati najbolje od sebe i Božjih darova

Papa Franjo uputio je 10. kolovoza videoporuku sudionicima misije solidarnosti argentinske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije među siromasima domorodačke zajednice Wichi, u planinama na granici između Bolivije i Paragvaja, prenosi Vatican News.

Misionari hodočastili u Gorski kotar

Sudionici 32. susreta hrvatskih misionara i misionarki godišnjeg susreta, na blagdan svetih Ćirila i Metoda, 5. srpnja, hodočastili su u Gorski kotar, upoznajući neke od tamošnjih župa, objavila je Nedjelja.

1 2 3