Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misionari

Svjetski dan misija obilježavat će se u nedjelju 18. listopada

Kongregacija za evangelizaciju naroda otklonila je sve sumnje oko moguće odgode ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana misija zbog pandemije koronavirusa, te je u petak 28. kolovoza potvrđeno da će se Svjetski dan misija održavati kao i dosad, odnosno predzadnje nedjelje u listopadu. Ove će se godine Misijska nedjelja, dakle, održati 18. listopada, javlja Vatican News.

Biskup iz Tanzanije pohodio sjedište HBK

Pomoćni biskup Nadbiskupije Arusha Prosper Balthazar Lyimo u višednevnom je pohodu Hrvatskoj. Ovih se dana susretao s članovima misijskih skupina u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije, a 26. veljače posjetio je i sjedište HBK na zagrebačkom Ksaveru. Suslavio je misu Pepelnice koju je za djelatnike HBK predslavio generalni tajnik hvarski biskup Petar Palić.

Izvještaj Agencije Fides: U 2019. ubijeno 29 misionara

Prema podacima koje je prikupila Agencija Fides koja djeluje pri Kongregaciji za evangelizaciju naroda, u 2019. godini ubijeno je 29 misionara, a među njima je 18 svećenika, jedan trajni đakon, dva časna brata, dvije redovnice i šest laika.

Papa Franjo: Evangelizacija ne znači prozelitizam

Papa Franjo se u ponedjeljak 20. svibnja u Vatikanu susreo s 50-ak misionara, među kojima su bili i poglavari Papinskog instituta za vanjske misije, koji su se okupili u Rimu, od 28. travnja do 23. svibnja, na XV. općoj skupštini.