Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misionari

Papa: Misionariti znači dati najbolje od sebe i Božjih darova

Papa Franjo uputio je 10. kolovoza videoporuku sudionicima misije solidarnosti argentinske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije među siromasima domorodačke zajednice Wichi, u planinama na granici između Bolivije i Paragvaja, prenosi Vatican News.

Misionari hodočastili u Gorski kotar

Sudionici 32. susreta hrvatskih misionara i misionarki godišnjeg susreta, na blagdan svetih Ćirila i Metoda, 5. srpnja, hodočastili su u Gorski kotar, upoznajući neke od tamošnjih župa, objavila je Nedjelja.

Biskup Petanjak slavio euharistiju s misionarima

Program 32. susreta hrvatskih misionara i misionarki koji se održava u Riječkom nadbiskupiji nastavljen je u ponedjeljak 4. srpnja u prijepodnevnim satima radionicama i razmjenom iskustava u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“, a u večernjim satima zajedno su slavili misu u katedrali Sv. Vida u Rijeci.

U Riječkoj nadbiskupiji održava se 32. susret hrvatskih misionara i misionarki

Službeni dio programa 32. susreta hrvatskih misionara i misionarki počeo je u nedjelju 3. srpnja prijepodne sudjelovanjem misionara na liturgijskom slavljima u župama Riječke nadbiskupije gdje su vjernicima posvjedočili svoja misionarka poslanja, a zajedničku misu slavili su u večernjim satima u bazilici Majke Božje Trsatske.

U 2021. godini ubijeno 22 misionara

U svijetu je 2021. godine ubijeno 22 misionara, riječ je o 13 svećenika, jednom redovniku, dvije redovnice i šest laika, navedeno je u izvještaju Agencije Fides koje je prenijela hrvatska redakcija Vatican Newsa.

S. Vedrana Ljubić zahvaljuje za molitve

Misionarka s. Vedrana Ljubić (61), koja je 23. prosinca navečer napadnuta u Soroti u Ugandi, uspješno se oporavlja i dobro je, potvrdila je to u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

1 2