Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-dr-tomo-vuksic

Nadbiskup Vukšić poziva na Peti susret svećenika u BiH

Predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je 5. svibnja preko Biskupskih ordinarijata i Franjevačkih provincijalata u BiH poziv svim svećenicima koji žive i djeluju u Bosni i Hercegovini ili su rodom iz BiH da sudjeluju na Petom susretu svećenika u BiH koji će se održati 1. lipnja u Livnu.

Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja u Sarajevu

U povodu 59. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja i Nedjelje Dobrog Pastira Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH organiziralo je u četvrtak 5. svibnja u crkvi sv. Nikole Tavelića u Sarajevu molitveno bdjenje.

Proslavljen dan Križevačke eparhije

Križevačka eparhija proslavila je svečanom liturgijom u nedjelju 30. siječnja u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima blagdan svojih nebeskih zaštitnika – Sveta tri svetitelja.

Kardinal Puljić slavio misu s umirovljenim svećenicima

U Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije, u četvrtak 23. prosinca nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić slavio je misu u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem te uz koncelebraciju svećenika koji u ovom domu provode svoje umirovljeničke dane uz potrebnu skrb i njegu, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

Nadbiskup Vukšić: Kao kršćanima, nikako nam ne dolikuje biti dio pandemije straha

Vazmeno bdjenje u svetoj uskrsnoj noći u večernjim satima 3. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predslavio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem uz koncelebraciju sedmorice svećenika te sudjelovanje redovnica, bogoslova i cijele vjerničke zajednice.

Kardinal Puljić i mons. Vukšić negativni na koronavirus napustili bolnicu

Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski priopćio je da su vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić nakon ponovnog testiranja negativni na koronavirus te su u subotu, 12. prosinca u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu gdje su bili na liječenju.

Video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije

Na poziv delegata Hrvatske inozemne pastve za Australiju fra Ive Tadića u četvrtak 19. studenoga održana je video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije, prenosi u petak 20. studenoga službena Facebook stranica Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.