Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečano otvoreno 62. međunarodno vojno hodočašće

Lourdes (IKA)

Svečano je otvoreno 62. međunarodno vojno hodočašće (P.M.I.) u petak 13. svibnja u večernjim satima u bazilici svetog Pija X. u Lurdu, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata.

U baziliku su u svečanom mimohodu ušla izaslanstva sa stjegovima zemalja zastupljenih na hodočašću, a među njima i pripadnici Hrvatske vojske i policije, hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, vatrogasci zajedno s članovima obitelji.

Opća poruka ovogodišnjeg Međunarodnog vojnog hodočašća je da su u današnje vrijeme snaga i poruka Lurda potrebne svijetu još više nego prije.

U jutarnjim satima toga dana, u bazilici Svete Krunice, za hrvatske vojne hodočasnike i hodočasnike Vojnog ordinarijata Bosne i Hercegovine služena je misa. Misu je slavio vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, a u zajedništvu s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj Jurom Bogdanom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata u RH don Markom Medom i vojnim i policijskim kapelanima.

U propovjedi je nadbiskup Vukšić naglasio kako je svaki kršćanin pozvan naviještati Isusa Krista drugim ljudima te istaknuo kako može prenositi i svjedočiti vjeru na svome radnome mjestu, u obitelji i okruženju gdje se nalazi.