Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ivan-miklenic

HNiP uručio nagrade za 2020. i održao Okrugli stol o stanju u hrvatskim medijima i javnom prostoru

U organizaciji Udruge Hrvatski novinari i publicisti u prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu u četvrtak 29. travnja održan je Okrugli stol o stanju u hrvatskim medijima i javnom prostoru. Tom prigodom dodijeljene su i nagrade za 2020. godinu. Među dobitnicima su dugogodišnji glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić i glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Nova knjiga mons. Ivana Miklenića

Iz tiska je izišla najnovija knjiga mons. Ivana Miklenića »Bog oslobađa čovjeka«. S podnaslovom »Korizmena i uskrsna prepoznavanja« štivo je to koje dolazi u pravi trenutak – uoči korizmenoga i uskrsnoga vremena.

Uvođenje u službu privemenog upravitelja Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku

Odredbom nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, Župa sv. Jelene Križarice u Zaboku dobila je privremenog upravitelja župe vlč. Tomislava Šaguda, kako bi se župljanima i župi osigurala redovita pastoralna služba za vrijeme oporavka vlč. Culjaka, u srijedu 6. siječnja izvijestili su iz Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku.

HNiP-ov laureat za 2020.: Siniša Kovačić; posebno priznanje Davoru Velniću; mons. Ivan Miklenić dobitnik nagrade za životno djelo

U konkurenciji pet pristiglih radova Ocjenjivači sud Udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) godišnju nagradu za najbolji novinarski rad u 2020. dodijelio je istaknutom novinaru i uredniku Siniši Kovačiću, a posebno priznanje za publicistički rad uglednom književniku i publicistu Davoru Velniću. Nagrada za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjem uredniku Glasa Koncila mons. Ivanu Mikleniću.

Mala Gospa proslavljena u brodskom svetištu Gospe Brze Pomoći

Pod geslom „Kako je plemenito, uzvišeno i slavno tvoje rođenje, o blažena Marijo!“ proslavljen je u utorak, 8. rujna, blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, i „osmi“ u rujnu, kao mjesečni dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u istoimenom svetištu u Slavonskom Brodu.

Branimir Stanić preuzeo uređivanje Glasa Koncila

Katolički tjednik Glas Koncila od nedjelje 6. rujna potpisuje novi glavni urednik Branimir Stanić koji je i novi vršitelj dužnosti direktora Glasa Koncila, a te dvije službe preuzeo je od mons. Ivana Miklenića koji je umirovljen 1. rujna na vlastiti zahtjev.

Mons. Ivan Miklenić: "Glas Koncila izlazi kao dvobroj, situacija je vrlo ozbiljna"

"Što se tiče prihoda, odnosno prodaje, mi u 'Glasu Koncila' već sada računamo, u usporedbi s ožujkom i travnjem prošle godine, da će se naši prihodi od prodaje tjednika i knjiga smanjiti oko 60 posto, više od pola", kazao je u razgovoru za Hrvatski katolički radio u utorak, 21. travnja glavni urednik i vršitelj dužnosti direktora Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić.

Komentar mons. Miklenića u GK: „Čime prijeti raskol u političkom centru“

Prvi ovogodišnji broj katoličkoga tjednika Glasa Koncila otvara naslovnica s fotografijom jaslica u župnoj crkvi Bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici uz izvještaj s proslava svetkovine Božića koje su svečano i radosno proslavljene diljem Hrvatske te naglascima iz propovijedi petorice hrvatskih nadbiskupa.

1 2