Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ivan-miklenic

Misa za žrtve Križnoga puta u Kumrovcu

Misno slavlje u spomen na zločinačka događanja u Bistrici ob Sotli prije 77 godina predvodio je na svetkovinu Presvetog Trojstva, 12. lipnja, u tuheljskoj filijalnoj kapeli Sv. Roka u Kumrovcu zagorski arhiđakon mons. Ivan Miklenić u zajedništvu sa svećenicima Tuheljsko-pregradskog dekanata.

U Karmelu u Brezovici proslavljena sv. Mala Terezija

Najmlađa učiteljica Crkve sv. Terezija od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, okupila je i ove godine na svoj blagdan, u petak 1. listopada u Stepinčevom Karmelu u Brezovici, veliki broj svojih štovatelja i prijatelja.

HNiP uručio nagrade za 2020. i održao Okrugli stol o stanju u hrvatskim medijima i javnom prostoru

U organizaciji Udruge Hrvatski novinari i publicisti u prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu u četvrtak 29. travnja održan je Okrugli stol o stanju u hrvatskim medijima i javnom prostoru. Tom prigodom dodijeljene su i nagrade za 2020. godinu. Među dobitnicima su dugogodišnji glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić i glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Nova knjiga mons. Ivana Miklenića

Iz tiska je izišla najnovija knjiga mons. Ivana Miklenića »Bog oslobađa čovjeka«. S podnaslovom »Korizmena i uskrsna prepoznavanja« štivo je to koje dolazi u pravi trenutak – uoči korizmenoga i uskrsnoga vremena.

Uvođenje u službu privemenog upravitelja Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku

Odredbom nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, Župa sv. Jelene Križarice u Zaboku dobila je privremenog upravitelja župe vlč. Tomislava Šaguda, kako bi se župljanima i župi osigurala redovita pastoralna služba za vrijeme oporavka vlč. Culjaka, u srijedu 6. siječnja izvijestili su iz Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku.

HNiP-ov laureat za 2020.: Siniša Kovačić; posebno priznanje Davoru Velniću; mons. Ivan Miklenić dobitnik nagrade za životno djelo

U konkurenciji pet pristiglih radova Ocjenjivači sud Udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) godišnju nagradu za najbolji novinarski rad u 2020. dodijelio je istaknutom novinaru i uredniku Siniši Kovačiću, a posebno priznanje za publicistički rad uglednom književniku i publicistu Davoru Velniću. Nagrada za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjem uredniku Glasa Koncila mons. Ivanu Mikleniću.

Mala Gospa proslavljena u brodskom svetištu Gospe Brze Pomoći

Pod geslom „Kako je plemenito, uzvišeno i slavno tvoje rođenje, o blažena Marijo!“ proslavljen je u utorak, 8. rujna, blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, i „osmi“ u rujnu, kao mjesečni dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u istoimenom svetištu u Slavonskom Brodu.

1 2 3