Budi dio naše mreže
Izbornik

Vlč. Milan Juranić proslavio zlatnu misu u Zagorskim Selima

Zagorska Sela (IKA)

Vlč. Milan Juranić proslavio je u nedjelju 3. srpnja zlatnu misu u župnoj crkvi sv. Katarine u Zagorskim Selima.

Proslava 50. obljetnice svećeničke službe započela je svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio zlatomisnik zajedno s okupljenim župnicima susjednih župa, dekanom Tuheljsko-pregradskog dekanata preč. Ivanom Mikecom te zagorskim arhiđakonom mons. Ivanom Miklenićem koji je propovijedao.

Mons. Miklenić se u propovijedi prisjetio djetinjstva, odrastanja i školovanja vlč. Juranića, trenutka kad je zaređen za svećenika, ali i likovne umjetnosti, istraživanja i promoviranja zdravog načina življenja te mnogobrojnih drugih hobija i aktivnosti kojima se slavljenik bavi.

Vlč. Juranić rođen je 2. listopada 1946. u selu Cigrovec, u župi Pregrada, kao sedmo dijete svojih roditelja Vilima i Ljubice.

Nakon završene osnovne škole, upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na Šalati u Zagrebu, potom teološki fakultet u Zagrebu, a 1972. godine zaređen je za svećenika po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića. Mladu misu proslavio je 2. srpnja 1972. u Pregradi.

Bio je vikar u Župi sv. Josipa u Zagrebu, Velikom Bukovcu, Bednji i Daruvaru. Godine 1975. imenovan je za župnika u Sutlanskoj Poljani, a 1983. za župnika u Zagorskim Selima i te dvije župe vodi i danas.

U nekoliko navrata bio je i dekan Tuheljsko-pregradskog dekanata.

Također, mons. Miklenić prenio je pozdrave i uputio čestitku slavljeniku u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

U ime župljana župa kojima vlč. Juranić upravlja, čestitku su uputili Danijela Maček i Ivica Ivanković. U ime mladih Izabela Zgorelec, a načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak te vjeroučiteljica i ravnateljica Osnovne škole Kumrovec Maja Preglej predale su kao poklon župniku sliku na platnu. Autorice slike je akademska slikarica Adriana Čelec iz Klanjca.

Na kraju misnog slavlja okupljeno mnoštvo vjernika koje je ispunilo crkvu sv. Katarine zapjevalo je svom župniku.

Nakon mise, svi svećenici, župljani i brojni gosti, uz glazbenu pratnju sastava „Taborgradski dečki“ druženje su nastavili svečanim ručkom koji je za sve pripremljen na otvorenom prostoru na općinskom trgu u Zagorskim Selima.