Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-pavo-jurisic

U đakovačkoj katedrali predstavljeni lik i djelo nadbiskupa Josipa Stadlera

Na poziv preč. Ivana Lenića, župnika Župe Svih svetih, u nedjelju 29. siječnja mise u đakovačkoj katedrali predvodio je mons. Pavo Jurišić, postulator kauze nadbiskupa Josipa Stadlera te Đakovčane pobliže upoznao s likom i djelom prvog vrhbosanskog nadbiskupa o spomenu 180. obljetnice njegova rođenja.

Pokop dominikanca Pere Juriča

Na zagrebačkom groblju Mirogoju u četvrtak 15. rujna, u nazočnosti obitelji i rodbine, dominikanaca i dominikanki te prijatelja i okupljenih vjernika pokopan je dominikanac fr. Pero Jurič, član Hrvatske dominikanske provincije i samostana bl. Augustina Kažotića u Klopču.

Drugi korizmeni petak u sarajevskoj katedrali

Misu drugog korizmenog petka, 26. veljače u sarajevskoj katedrali Srca Isusova kanonik i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakulteta Univerziteta u Sarajevu mons. Pavo Jurišić, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Proslava svetkovine Bezgrješnoga začeća BDM i obilježavanje spomendana preminuća nadbiskupa Stadlera u Sarajevu

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova u utorak 8. prosinca proslavljena je svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, suzaštitnice Vrhbosanske nadbiskupije i zaštitnice Provincija Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Služavki Malog Isusa, te je obilježen spomendan preminuća prvoga vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja sestara Služavki Maloga Isusa, kojega je Gospodin pozvao k sebi 8. prosinca 1918.

Stadlerovo u srpnju u sarajevskoj prvostolnici

U sarajevskoj prvostolnici 8. srpnja misom je obilježen dan na koji se na poseban način prisjeća prvoga vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera, objavila je Katolička tiskovna agencija.