Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-pavo-jurisic

Završni ispit na Đakonskoj pastoralnoj godini u BK BiH

Završni ispit za 12 đakona s područja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koji su pohađali program zajedničke Pastoralne godine upriličen je u utorak, 28. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, izvijestila je Nedjelja.

​​​​​​​Nadbiskup Vukšić slavio misu i podijelio diplome sudionicima Đakonske pastoralne godine

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH nadbiskup Tomo Vukšić je 1. lipnja u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u gradu Pale pokraj Sarajeva predvodio euharistijsko slavlje i podijelio diplome devetorici đakona koji su sudjelovali na Đakonskoj pastoralnoj godini prije nego što budu zaređeni za svećenike, izvještava KTA.

Nadbiskup Vukšić slavio misu uz asistenciju devetorice đakona iz BiH

U okviru duhovno-studijskog putovanja na završetku zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski Tomo Vukšić predvodio je euharistijsko slavlje u srijedu 17. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Nadbiskup Vukšić podijelio nove kanoničke službe

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić na prijedlog četvorice kanonika potpisao je dekrete kojima je podijelio pojedinačne kanoničke službe: prepošta, rektora katedrale i pokorničara, prenijela je u subotu 29. travnja 2023. Katolička tiskovna agencija.

U đakovačkoj katedrali predstavljeni lik i djelo nadbiskupa Josipa Stadlera

Na poziv preč. Ivana Lenića, župnika Župe Svih svetih, u nedjelju 29. siječnja mise u đakovačkoj katedrali predvodio je mons. Pavo Jurišić, postulator kauze nadbiskupa Josipa Stadlera te Đakovčane pobliže upoznao s likom i djelom prvog vrhbosanskog nadbiskupa o spomenu 180. obljetnice njegova rođenja.

Pokop dominikanca Pere Juriča

Na zagrebačkom groblju Mirogoju u četvrtak 15. rujna, u nazočnosti obitelji i rodbine, dominikanaca i dominikanki te prijatelja i okupljenih vjernika pokopan je dominikanac fr. Pero Jurič, član Hrvatske dominikanske provincije i samostana bl. Augustina Kažotića u Klopču.

Drugi korizmeni petak u sarajevskoj katedrali

Misu drugog korizmenog petka, 26. veljače u sarajevskoj katedrali Srca Isusova kanonik i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakulteta Univerziteta u Sarajevu mons. Pavo Jurišić, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Proslava svetkovine Bezgrješnoga začeća BDM i obilježavanje spomendana preminuća nadbiskupa Stadlera u Sarajevu

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova u utorak 8. prosinca proslavljena je svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, suzaštitnice Vrhbosanske nadbiskupije i zaštitnice Provincija Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Služavki Malog Isusa, te je obilježen spomendan preminuća prvoga vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja sestara Služavki Maloga Isusa, kojega je Gospodin pozvao k sebi 8. prosinca 1918.

1 2