Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-rolando-jose-alvarez-lagos

Oslobođeni biskupi Álvarez i Mora te drugi svećenici iz Nikaragve stigli u Vatikan

Nikaragvanska vlada oslobodila je ukupno 19 predstavnika Katoličke Crkve – biskupa Rolanda Álvareza, koji je bio zatvoren više od godinu dana, biskupa Isidora del Carmen Mora Ortegu, dvojicu bogoslova i petnaest svećenika. Vijest koju su prenijeli lokalni mediji potvrdila je vlada iz glavnog grada Managua, izvijestio je 14. siječnja navečer Vatican News.

U Nikaragvi zaređena devetorica prezbitera

Nadbiskupija Managua ima devetoricu novih prezbitera koje je zaredio 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja, kardinal Leopoldo José Brenes Solórzano, nadbiskup u Managui. Mnogi su vjernici s radošću i ganućem sudjelovali u obredu koji se održao u katedrali u Managui, objavljuje Vatican News.

Nikaragva: SAD zahtijeva oslobađanje biskupa Álvareza ​

Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država zatražilo je puštanje na slobodu biskupa Matagalpe mons. Rolanda Joséa Álvareza Lagosa osuđenoga na 26 godina zatvora bez valjanog sudskog postupka, objavio je u srijedu 3. siječnja Vatican News.

Zatvoreni nikaragvanski biskup dobio španjolsku nagradu

Nikaragvanski biskup Rolando José Álvarez Lagos koji se nalazi u zatvoru zbog kritike režima Daniela Ortege, dobio je ovogodišnju nagradu "Charisma Award" španjolske redovničke konferencije, objavio je u srijedu 19. travnja Kathpress.

1 2 3