Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-sergije-jelenic

Kancelar Jelenić predvodio središnju proslavu Nedjelje Božjeg milosrđa u pulskoj katedrali

Središnja biskupijska proslava Nedjelje Božjeg milosrđa, na Bijelu nedjelju, 7. travnja, za Porečku i Pulsku biskupiju održana je u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Svečano misno slavlje predvodio je kancelar biskupije mons. Sergije Jelenić, uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč. Rikarda Lekaja te o. Đure Vuradina iz Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog.

Govor mons. Jelenića prigodom uvođenja u službu mons. Štironje

Prigodom uvođenja u službu novoga porečkog i pulskog biskupa Ivana Štironje 18. ožujka 2023. u porečkoj katedrali u ime svećenika, redovnika, redovnica, bogoslova i vjeroučitelja Porečke i Pulske biskupije pozdravni govor uputio je kancelar biskupije mons. Sergije Jelenić. Govor donosimo u cijelosti.

Predstavljena knjiga „Konventualni franjevci u Hrvata“

Knjiga „Konventualni franjevci u Hrvata, arhivski prinosi i pabirci“, autora fra Ljudevita Antona Maračića predstavljena je u srijedu 29. rujna o blagdanu sv. Mihovila arkanđela, u klaustru pulskog Samostana sv. Franje.

Misa večere Gospodnje u porečkoj bazilici

Na veliki četvrtak, 1. travnja, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je Misu večere Gospodnje u porečkoj katedrali, a propovijedao je kancelar biskupije mons. Sergije Jelenić.

U mjestu Škropeti proslavljeno Stepinčevo

Stepinčevo je proslavljeno u nedjelju, 14. veljače u jedinoj njemu posvećenoj crkvi na području Porečke i Pulske biskupije, u mjestu Škropeti, u Župi Motovunski Novaki u Pazinskom dekanatu.