Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mucenici

HKŽ München: Članovima Frame održano predavanje o čistilištu

Dušobrižnik fra Jozo Župić održao je članovima Franjevačke mladeži predavanje o čistilištu u utorak 16. siječnja u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj župi München, na poziv i poticaj članove Frame i njihova duhovnog asistenta fra Slavena Čeke.

Papa Franjo: Kopti ubijeni u Libiji mučenici su i za Katoličku Crkvu

Papa Franjo i papa Aleksandrije i poglavar Koptske pravoslavne Crkve Tawadros II., nakon zajedničkog sudjelovanja na općoj audijenciji u srijedu 10. svibnja na Trgu svetoga Petra, ponovno su se susreli u četvrtak 11. svibnja u Apostolskoj palači u Vatikanu na privatnom razgovoru, nakon kojega je uslijedila zajednička molitva u kapeli Redemptoris Mater, prenosi Vatican News.

Opća audijencija u Vatikanu

Opća audijencija u srijedu, 10. svibnja održana je na Trgu svetog Petra, gdje se Sveti Otac Franjo susreo sa skupinama hodočasnika i vjernika iz Italije i cijeloga svijeta. Predviđena kateheza je izostavljena.

Svjedoci: mučenici

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 19. travnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu jedanaeste u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Svjedoci: mučenici".

1 2 3