Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-devcic

Ovih dana trebamo više moliti za mir

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predslavio je u četvrtak 10. ožujka u riječkoj katedrali misno slavlje u sklopu inicijative CCEE-a za mir i poginule u ratnim stradanjima, kao i za preminule u pandemiji koronavirusa.

Nadbiskup Devčić upalio prvu adventsku svijeću na Koblerovom trgu u Rijeci

Skromnije nego dosadašnjih godina, ali svečano i dostojanstveno, paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Koblerovom trgu, grad Rijeka je zakoračio u došašće. Upalio ju je riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić koji je vjernicima kazao da četiri adventske nedjelje simboliziraju četiri tisućljeća, koliko je, prema Bibliji, prošlo od stvaranja svijeta do dolaska Krista.

Pokop vlč. Mate Vukovića

Vlč. Mate Vuković, umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije, preminuo je u riječkom Hospiciju 9. prosinca, u 77. godini života i 53. godini svećeništva, a misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u njegovoj rodnoj Stajnici te sprovodne obrede 11. prosinca predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Proslava 53. svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija i predstavljanje zbornika radova „Vjerska tematika u hrvatskom medijskom prostoru“

Obilježavanje Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija i predstavljanje zbornika radova „Vjerska tematika u hrvatskom medijskom prostoru“ održano je 31. svibnja u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija i Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Nadbiskup Devčić: Korizma je vrijeme osobne revizije pred Bogom i ljudima

Korizma je vrijeme koje nas poziva i potiče na promišljanje o našem odnosu prema sebi samima, Bogu i bližnjima, kazao je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodeći na Čistu srijedu 6. ožujka misu i obred pepeljenja u katedrali sv. Vida u Rijeci. Suslavio je rektor katedrale mons. Matija Matičić.