Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-justin-welby

Nadbiskup Gallagher u Južnom Sudanu: Papa bi mogao doći u pohod

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher boravio je od 21. do 23. prosinca 2021. u Jubi, glavnom gradu Južnoga Sudana, gdje se susreo s političkim i vjerskim vlastima te zemlje, te sa suradnicima canterburyjskoga nadbiskupa, izvijestio je Vatican News.

Papa i s anglikanskim primasom o klimatskim promjenama

Papa Franjo primio je u utorak 5. listopada u Vatikanu anglikanskoga primasa canterburyjskoga nadbiskupa Justina Welbyja s kojim je, kao i drugim vjerskim poglavarima ovih dana, razgovarao o predstojećoj konferenciji UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu, prenosi agencija Kathpress.

Poslanica Galaćanima - 7. Bezumni Galaćani

U katehezi na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 1. rujna papa Franjo nastavio je ciklus kateheza posvećenih Poslanici Galaćanima. Papinu katehezu donosimo u cijelosti.

Papa upozorio na tešku planetarnu krizu

Na općoj audijenciji srijedom, prvoj u mjesecu rujnu Papa je podsjetio kako upravo 1. rujna započinje Vrijeme stvorenoga svijeta 2021. te najavio da će narednih dana biti objavljena Poruka koju je pripremio zajedno s ekumenskim patrijarhom Bartolomejem i canterburyjskim nadbiskupom Justinom Welbyjem, javlja Vatican News.