Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-koadjutor-mons-tomo-vuksic

Nastupni govor novog vrhbosanskog nadbiskupa

Odlukom pape Franje od 29. siječnja nakon umirovljenja kardinala Vinka Puljića upravljanje Vrhbosanskom nadbiskupijom preuzeo je dosadašnji nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić. Mons. Vukšić je na svečanosti proglašenja u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu izrekao prigodni nastupni i pozdravni govor koji donosimo u cijelosti.

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem-Radmanom

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u srijedu 5. siječnja u poslijepodnevnim satima susreli su se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Krk: Misa na 101. obljetnicu smrti Božjega biskupa Antuna Mahnića

U krčkoj je katedrali u utorak, 14. prosinca svečanim koncelebriranim misnim slavljem, obilježena 101. obljetnica rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića. Misno slavlje predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić, a suslavili su krčki biskup Ivica Petanjak te 35 svećenika i redovnika.

Biskup Vukšić slavio svečanu misu na 40. obljetnice župe Gornja Močila

Župljani Župe sv. Antuna Padovanskog u Gornjim Močilima Sijekovcu proslavili su subotu, 30. listopada 40. obljetnicu djelovanja svoje župe koja pripada Derventskom dekanatu u Bosanskoj Posavini u susjednoj BiH. Uz domaćeg župnika Ivana Tolja i još 13 svećenika svečano misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić. Prije rata u župi je živjelo 1 792 Hrvata katolika, a danas ih živi tek sedmero.

Misa zadušnica i ukop vlč. Ante Jelića

Misom zadušnicom i ukopnim obredima u utorak, 26. listopada na posljednji počinak ispraćeni su zemni ostatci vlč. Ante Jelića, umirovljenoga svećenika Vrhbosanske nadbiskupije koji je preminuo u nedjelju, 24. listopada, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.