Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-koadjutor-mons-tomo-vuksic

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem-Radmanom

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u srijedu 5. siječnja u poslijepodnevnim satima susreli su se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Krk: Misa na 101. obljetnicu smrti Božjega biskupa Antuna Mahnića

U krčkoj je katedrali u utorak, 14. prosinca svečanim koncelebriranim misnim slavljem, obilježena 101. obljetnica rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića. Misno slavlje predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić, a suslavili su krčki biskup Ivica Petanjak te 35 svećenika i redovnika.

Biskup Vukšić slavio svečanu misu na 40. obljetnice župe Gornja Močila

Župljani Župe sv. Antuna Padovanskog u Gornjim Močilima Sijekovcu proslavili su subotu, 30. listopada 40. obljetnicu djelovanja svoje župe koja pripada Derventskom dekanatu u Bosanskoj Posavini u susjednoj BiH. Uz domaćeg župnika Ivana Tolja i još 13 svećenika svečano misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić. Prije rata u župi je živjelo 1 792 Hrvata katolika, a danas ih živi tek sedmero.

Misa zadušnica i ukop vlč. Ante Jelića

Misom zadušnicom i ukopnim obredima u utorak, 26. listopada na posljednji počinak ispraćeni su zemni ostatci vlč. Ante Jelića, umirovljenoga svećenika Vrhbosanske nadbiskupije koji je preminuo u nedjelju, 24. listopada, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.