Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrhbosanski nadbiskupi primili veleposlanika EU-a u BiH Johannesa Sattlera

Sarajevo (IKA/KTA)

U poslijepodnevnim satima, 20. siječnja, u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić primili su veleposlanika Europske unije u BiH Johannesa Sattlera.

Na početku susreta nadbiskupi su zahvalili na dolasku austrijskom diplomati te su ga potom upoznali sa situacijom u Vrhbosanskoj nadbiskupiji s posebnim osvrtom na pad broja vjernika od posljednjeg rata do danas. Nadbiskupi su također istaknuli kako je važno raditi na izgradnji jednakosti i pravednosti među tri konstitutivna naroda i ostalih pojedinaca koji žive u zemlji.

Gospodin Sattler zahvalio je nadbiskupima na riječima dobrodošlice i na upoznavanju sa stanjem katolika ne samo u Vrhbosanskoj nadbiskupiji nego i u cijeloj BiH. Veleposlanik je poručio kako se Europska unija zalaže za rješavanje pitanja jednakopravnosti u BiH ističući kako je to prioritet. Posebice je poručio kako će Europska unija zajedno sa svojim predstavničkim tijelima u BiH ostati i dalje snažan zagovornik na putu pomirenja i koračanju prema zajedništvu s ostalim zemljama EU.